Le Coucou Meribel: de creme de la creme van wintersporthotels

Soms moet je gewoon eens een groot gebaar maken. Voor jezelf, of voor je liefde, nog mooier. Op een manier dat je denkt: fuck the money, het is tijd om uit te pakken. Niet een beetje, maar echt big time. Sounds good? Oké, wij hebben een idee:

Ga wintersporten. Wacht even voordat je afhaakt, want dat is nog niet alles. Je hebt namelijk wintersport en je hebt wintersport. En dit wordt een écht lekkere wintersport. Tenminste, als jij gaat voor een verblijf in dit hotel in Méribel, in het Franse gebied Les Trois Vallées. Le Coucou, ofwel de Koekoek, roept.

beefbar le coucou meribel

Koekoek Le Coucou

Voor een week verblijf, inclusief ontbijt, leg je bij Le Coucou Méribel ongeveer 3000 euro neer. Dat is voor twee personen, buiten het hoogseizoen. In het hoogseizoen loopt de teller op richting de tien K. Maar daar krijg je natuurlijk ook wat voor. Of beter eigenlijk: daar krijg je iemand voor.

Bij Le Coucou Méribel hebben ze namelijk een mannetje of vrouwtje voor alles. Er is iemand die je auto wegrijdt, iemand die je auto wast, iemand die je koffer overneemt, iemand die je naar je kamer brengt, iemand die je skischoenen voor je aantrekt, iemand die je ski’s buiten klaarlegt, iemand die foto’s van je maakt op de piste, iemand die de apéro klaarzet op je kamer, iemand die je dekens alvast openslaat, iemand die je boek klaarlegt naast je bed, maar gelukkig niemand die je instopt voor het slapengaan. Al regelt iemand dat ongetwijfeld voor je, als je dat wel wilt.

Hotel Le Coucou

En dan hebben het nog niet gehad over het hotel zelf. Le Coucou Méribel is geopend in 2021, maar beleeft in 2022 pas het eerste echte seizoen. Alles is dus brand new. Nieuw, maar zeker wel met karakter. De sfeervolle Savoyaardse bouwstijl die je overal in het dorp terugziet, is ook in dit hotel doorgevoerd. Aan de buitenkant dan. De inrichting omschrijft zich het beste als kleurrijk met klasse. En ruimte, veel ruimte! Iedere kamer is net een balzaal. Om over de badkamer nog maar te zwijgen. Die is groter dan de gemiddelde slaapkamer in een Nederlands woonhuis en volledig van marmer. Als wij je nu nog niet warm hebben gemaakt, dan doet dat lekkere bad dat wel.

C’est la vie

Naast een zwembad, spa, fitnessruimte, lounge en bar, heeft Le Coucou Méribel ook twee restaurants. De Beefbar voor French cuisine en een terras op het zonnige zuiden. Restaurant Biancaneve voor het lekkerste uit de Italiaanse keuken. Bij die laatste zijn de chefs uiteraard ingevlogen vanuit bella Italia. De wijnkaart is er ongeveer zo uitgebreid als de Dikke van Dale, dus keuze genoeg. Er staan overigens ook meer dan genoeg regionale en bio wijnen op de kaart. Niet goedkoop natuurlijk. Voor een lekker flesje betaal je al snel 80-130 euro. Maar hee.. c’est la vie. Et la vie est belle! 

Wintersport in Méribel, Les Trois Vallées

Nog zo’n voordeel van je verblijf in Le Coucou Méribel is dat je direct aan de piste zit. Ski in, ski out, zoals ze dat zo mooi noemen. Kun je je tijd dus zo effectief mogelijk gebruiken om de pistes te rocken. En pistes, die zijn er genoeg in Les Trois Vallées. Méribel ligt in het hart van het gebied dat bestaat uit drie valleien, met maar liefst 600 kilometer aan afdalingen. Breed, perfect geprepareerd en op en top verbonden met elkaar en de andere dalen. Ideaal aan Méribel is dat het op dusdanige wijze in de bergen ligt, dat je de hele dag door in de zon kunt skiën. Én je hebt er de mooiste uitzichten. Hoe dat precies zit, lees je in het artikel over Méribel bij onze outdoorvrienden van The Hike.

Kortom: wil jij als een eindbaas op wintersport? Check jezelf in bij Le Coucou in het Franse Méribel.