Dit drijvende designhotel is een milieuvriendelijk meesterstuk

CREDITS: https://hayriatak.com/

Vakantie lijkt op dit moment een verre illusie. Normaal gesproken kijk je het hele jaar uit naar die welverdiende vakantie in de zomer. Maar nu is het nog de vraag of die droom gaat uitkomen. Deze onzekere tijd is net zo wispelturig als je ex. Maar hey, het voordeel van een jaar wat minder uitgeven is dat je goed kan sparen voor je volgende vakanties.

Met dat extra zakcentje kan je net dat brute hotel kiezen die je normaal gesproken een tikkie te duur vindt. Wij hebben het ultieme drijvende hotel voor je gevonden die rechtstreeks uit een scifi-film lijkt te komen.

Het Haads drijvende hotel is een ware parel in de zee

Dit brute hotel gaat er gewoon écht komen. HAADS Floating Hotel ga je vinden in Qatar, en het is magisch. Het hotel is ontworpen door Hayri Atak Architectural Design Studio a.k.a. HAADS. De naam Floating hotel zegt het al: het is een hotel dat van locatie naar locatie kan zweven, zonder zich vast te hoeven binden aan één vaste plek. Bovendien kan het drijvende hotel zijn eigen elektriciteit opwekken.

drijvende hotel
Foto: hayriatak.com

Milieuvriendelijk

Een hotel dat zijn eigen elektriciteit kan opwekken is een nieuwe benadering. En het hotel is natuurlijk zo ontworpen dat er een minimaal energieverlies wordt geleden. De stromingen in het gebied worden gebruikt om het hotel draaiende te houden. Met als bijkomend voordeel dat de rotatie van de stroming wordt gebruikt om elektriciteit op te bouwen.

Deze benadering wordt met een exotisch woord ‘Vawtau‘ genoemd. Kortgezegd is het principe erachter hetzelfde dat wordt gebruikt voor windturbines. Nu hoef je niet bang te zijn dat je constant rondjes draait in het hotel. Want het duurt 24 uur voordat het hotel 360 graden ronddraait. Dus laat die wagenziekte pilletjes maar mooi thuis.

drijvende hotel
Foto: hayriatak.com

Wat je moet weten

Het project van het drijvende hotel is gestart in maart 2020. Met als doel om het in 2025 af te hebben. Het gebouw zal ongeveer 35.000 vierkante meter zijn met 152 kamers. En er zullen drie verschillende ingangen zijn. Het gruwelijke hotel is voorzien van binnen-en buitenzwembaden, een sauna, een spa, een fitnessruimte en zelfs een minigolfbaan. Mocht je toch het mooie Qatar willen ontdekken kan dit natuurlijk ook. Het hotel heeft namelijk toegang tot land via de enorme pier.

Het unieke aan het drijvende hotel is dat het geen permanent adres nodig heeft, want het kan vrijwel overal zweven. Daarnaast zul je de meest luxueuze en milieuvriendelijke ervaring ooit hebben.

Foto: hayriatak.com

 

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…