Netflix deelt eerste behind-the-scenes beelden van Vikings: Valhalla

CREDITS: Screenshot Vikings | History Channel

Dat Vikings een hitserie is, is een understatement van de bovenste plank. Met IMDb-score van 8,6 én bizarre kijkcijfers blazen Lagertha en co andere series omver. Nu de serie officieel een laatste seizoen heeft gekregen, is het tijd om voort te borduren op het succes. En dat gebeurt met de – nu al – legendarische spin-off Vikings Valhalla. Onze grote vriend Netflix heeft tijdens Geeked Week de allereerste officiële beelden getoond. Héérlijk.

Hier zijn de eerste beelden van Vikings: Valhalla

Als de streaminggigant nieuws uitbrengt dan is elke film- en serieliefhebber zo blij als een kind. Zo ook nu weer. De eerste shots die we zien van Valhalla zijn behind-the-scenes beelden waar een Viking-fan van droomt. We zijn overigens niet verbaasd, want aan het roer van Vikings: Valhalla staat Michael Hirst. Deze legend was ook verantwoordelijk voor het origineel.

Details en acteurs Valhalla

Eerder dit jaar maakte Netflix al meer details bekend over de spin-off. We gaan legendarische namen zoals Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada en de Normandische koning Willem de Veroveraar volgen. Valhalla begint – 100 jaar na het einde van de originele serie –  in het begin van de 11e eeuw.

Sam Corlett kruipt in de huid van Leif Eriksson. Eriksson is een onverschrokken Groenlander: groot, sterk en doordrenkt met oude overtuigingen. Hij bereikt Kattegat als buitenstaander, net zoals zijn zus Freydis Eriksdotter. Dit personage wordt gespeeld door Frida Gustavsson. Verder gaat Leo Suter de rol van Harald Hardrada spelen (een charismatische Viking van adel) en Bradley Freegard kruipt in de huid van de koning van Denemarken.

Naast nieuwe acteurs keren ook een aantal bekende gezichten terug: Pollyanna McIntosh en Asbjørn Krogh Nissen. Pollyanna speelt Queen Ælfgifu of Denmark. Ze is ambitieus en heeft een hand in de politieke machtsstrijd van Noord-Europa. Met haar charmes en bedrog weet ze met succes belangen te behartigen voor haar thuisland. Asbjørn Krogh Nissen komt terug als Jarl Kåre: een bedreiging voor de oude, heidense manieren.

Al met al kunnen we écht niet wachten op de eerste teasers en trailers.