TED-Talk Inspiratie: Psychologie

We voelen ons allemaal slimmer als we een boek uitgelezen hebben of een documentaire gekeken hebben. Een documentaire duurt overigens soms uren en een boek uitlezen misschien wel dagen tot weken. De oplossing: kijk eens een TED-talk, met deze week talks over psychologie.

TED staat voor Technology, Entertainment and Design. De korte presentaties op dit platform van sprekers geven je inzichten over een breed scala aan onderwerpen. De sprekers op dit platform zijn zorgvuldig uitgekozen en brengen interessante inzichten aan het licht. Aangezien er inmiddels meer dan duizenden talks beschikbaar zijn, filteren wij hieruit graag voor jou wat interessante soul food.

Deze week: TED-talk over psychologie

Daniel Kahneman’s TED-talk over psychologie

Als je je wilt wagen aan een interessante talk van een uiterst gewaardeerd persoon… Daniel Kahneman is een Nobelprijs winnaar en auteur van het bekende boek ‘Thinking Fast and Slow‘. Hij is bovendien een van de meest invloedrijke psychologen van heel de wereld. In deze TED-talk vertelt Kahneman over de psychologie van geluk en onze verschillende percepties ervan. Interesting.

Pamela Meyer over de psychologie van liegen

Een snel-cursus leugenaars spotten? Pamela Meyer schreef het boek ‘Liespotting’. In haar TED-talk vertelt ze dus over deze psychologie. Zo krijg je dagelijks stiekem met veel meer leugens te maken dan je denkt. Ernstig of onschuldig. Meyer belicht de opmerkelijke hints van een leugenaar. Na deze talk kijk jij gegarandeerd anders naar de mensen om je heen.

Barry Schwartz over de psychologie van (te veel) keuzes

Keuzevrijheid betekent eerder keuzestress. In zijn TED-talk vertelt Barry Schwartz over ons overschot aan keuzes tegenwoordig. Meer opties leiden uiteindelijk dus tot minder geluk. Anders dan we vaak denken. Zijn talk is daarnaast een voorproefje op zijn boek ‘The Paradox of Choice‘.

TED-Talk: Amy Cuddy over psychologie en je houding

We denken vaak dat iemands houding iets zegt over wie ze zijn. Volgens Amy Cuddy werkt dit ook andersom. Jouw lichaamstaal kan juist vormen wie je bent. Dus het is vrij belangrijk om je hier bewust van te zijn. Uiteindelijk kan het er namelijk voor zorgen dat je je anders voelt. En ook dat men je daardoor anders ziet. As we said: heel veel inzichten in maar weinig tijd.

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…