Tanqueray en Thonet tillen iconische S 179 bar cart naar een hoger niveau

Klassieke interieuritems hebben iets magisch. Iets nostalgisch, terwijl het in 2049 ook nog in elke interieurstijl past. Dat is de kracht van klassiek. Of nee, dat is dus magie van klassiek.

Er zijn er niet zo veel, hoor, die klassieke items. Dat is namelijk ook het állermoeilijkste: iets stijlvol tijdloos maken. Designmerk Thonet lukt dat wél al sinds jaar en dag, en nu lanceren ze met gin-merk Tanqueray een klassieker in een nieuw jasje: de limited edition Tanqueray-style S 179.

Tanqueray x Thonet

De Tanqueray x Thonet bar cart geeft een beetje James Bond-vibes met een vleugje jaren ’30: de authentieke barcultuur met een minimalistisch design. De S 179 verscheen ook voor het eerst in jaren ’30 en is sindsdien een ware eyecatcher als huisbar, dressoir of serveerwagen.

, <strong>Tanqueray en Thonet</strong> tillen iconische S 179 bar cart naar een hoger niveau

Handtekening van Sebastian Herkner

Met deze limited edition Tanqueray-style S 179 ontmoeten twee stijlmerken elkaar. Tanqueray begon al in 1830 met de grote ambitie om de beste gin ter wereld, terwijl Thonet al meer dan 200 jaar designklassiekers maakt. Oorspronkelijk werd het design van de S 179 toegeschreven aan de architect Mies van der Rohe. De nieuwe versie draagt de onmiskenbare handtekening van Sebastian Herkner, de bekroonde ontwerper uit Offenbach. Sebastian vertelt: ‘Ik draag kenmerken uit verschillende culturen over, interpreteer deze en vertaal ze in nieuwe artefacten. Dit karakter geeft respect en persoonlijkheid aan de meest alledaagse voorwerpen.’ Zoals dus aan de vernieuwde S 179.

Iconisch design, iconische prijs

De limited edition Tanqueray-style S 179 is stijlvolmet zijn gestroomlijnde chromen frame, maar ook verrijkt met de kenmerkende kleuren van Tanqueray. Het oppervlak is van geribbeld glas in dezelfde kleur en het onderste schap biedt ruimte voor de ginflessen van Tanqueray. Hoogwaardige lederen handvatten in koningsgroen maken het hélemaal af.

Het iconische design brengt een prijskaartje met zich mee. De vernieuwde S 179 bar cart is exclusief te verkrijgen via de shop van Tanqueray voor €2773. Niet niks dus…

‘Geniet, maar drink met mate. Ga naar www.drinkiq.com voor meer informatie.’
LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…