Gerucht: Nintendo komt dit jaar met remasters Super Mario-games

CREDITS: Pixabay | DG-RA

Super Mario bestaat dit jaar 35 jaar en dat moet groots gevierd worden volgens Nintendo. Dit jaar komen zowel nieuwe games uit als remasters van klassiekers. Via een groot, waarschijnlijk online, event gaat Nintendo de nieuwe spellen aankondigen.

Het kleine Italiaanse mannetje met een snor heeft ons in het verleden veel plezier gegeven. Als die spellen nu weer nieuw leven worden ingeblazen staan we als eerste in de rij.

Nintendo komt met nieuwe Super Mario games

Zowel Video Games Chronicle als Eurogamer melden dat de planning is om de beste Super Mario van de afgelopen 35 terug te laten komen. Het zijn nog geruchten, maar de hele wereld voelt de vibe en het heeft er alle schijn van dat het doorgaat.

Mocht het er van komen dan zullen de oude games in een nieuw jasje worden gestoken en te spelen zijn op de Nintendo Switch. Het zou hierbij gaan om Super Mario 64 uit 1997, Super Mario Sunshine uit 2002 en Super Mario Galaxy uit 2007. Classic!

Het blijft niet alleen bij klassiekers. Nintendo gaat ook een aantal volledige nieuwe games uitbrengen. Zoals een nieuwe Paper Mario-game en een uitgebreide versie van Super Mario 3D World.

super mario

Niet alleen maar games

Het event wat Nintendo heeft gepland staat niet alleen in de het teken van games. Er liggen namelijk ook plannen op de plank voor een Super Mario Nintendo World Theme Park en Super Mario animatiefilm. Het lijkt logisch als Nintendo dit jaar daar meer details over gaat vrijgeven.

Het 35-jarige jubileum van Mario zou eigenlijk in juni plaatsvinden. Helaas is dit event al gecanceld door het coronavirus. Nintendo heeft nog niet bekendgemaakt op wat voor toffe manier ze dan de spellen gaan aankondigen. Er wordt veel gespeculeerd over een online event, maar dit nog even afwachten.

We zijn benieuwd of Nintendo het écht zo groots gaat aanpakken. Als dat zo is dan kunnen we de kleine jongen in ons weer laten stralen. Iets wat je zeker gaat doen als je de gameplay bekijkt van de allereerste Super Mario Bros: