Dit moet het nieuwe next-level stadion worden van SBV Excelsior

CREDITS: MoederscheimMoonen Architects

Het Van Donge & De Roo Stadion van SBV Excelsior is toe aan verandering. Recentelijk hebben ze nieuw een plan neergelegd bij de gemeenteraad van Rotterdam. De plannen gaan iets verder dan alleen het stadion uitbreiden en moderniseren.

Nieuwe stadion SBV Excelsior is next-level

Het architectenbureau MoederscheimMoonen Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van het vernieuwde stadioncomplex. Tijdens het ontwerpen is gekozen voor ‘vernieuwbouwen’. Hierbij wordt het bestaande stadion uitgebreid. Het gaat hier veelal om nieuwe mogelijkheden op het gebied van renovatie. Het huidige station zal dusdanig worden aangepast dat er ruimte wordt gemaakt voor ongeveer 6500 mensen. Nu kunnen er ongeveer 4300 mensen naar een wedstrijd van SBV Excelsior kijken in het stadion.

stadion excelsior
Foto: MoederscheimMoonen Architects

400 woningen

Daarnaast wil de club flink gaan inspelen op een nieuwbouwprogramma. Zo zullen er op de hoeken van het stadion 400 woningen komen in torens van ongeveer 50 meter hoog. In deze torens zal een combinatie worden gemaakt tussen verschillende appartementen, zowel voor studenten als voor rich people is er aanbod.

Multifunctionele omgeving

Ook naast het stadion zullen er grote veranderingen zichtbaar zijn. Zo zal het een multifunctioneel plan worden waarbij wonen, sporten, bewegen, ontmoeten en gezondheid samenkomt. Met nieuwe commerciële voorzieningen, vergaderruimtes, horeca en een fitnesscentrum.

Het architectenbureau heeft samen met CULD ook gewerkt aan andere activiteiten die voor een totale gebiedsontwikkeling rond het station moeten zorgen. Er wordt gewerkt aan een overkoepelende visie voor rondom gelegen gebieden zoals het Woudestein, Brainpark, Kralingen en de Esch.

De gemeente Rotterdam ziet zelf de plannen wel zitten, als alles volgens plan verloopt zouden de vernieuwingen van het stadion en de gebiedsontwikkeling in 2022 beginnen.

stadion excelsior
Foto: MoederscheimMoonen Architects
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…