Deze Electric Metacycle van €4000 is ongekend badass

CREDITS: Sondors

De wind die door je broekspijpen als je over de linkerbaan vliegt. Heerlijk. Motorliefhebbers zijn we. Pur sang. Soms moeten we even wennen aan alle stekkers die ons om de oren vliegen. Maar goed, ook dit pareltje laat ons hart weer sneller kloppen. Deze elektrisch aangedreven motor is de definitie van compactheid in een luxe jasje. De Sondors Electric Metacycle is dé ideale motor voor alledaags gebruik. En dat zonder pufje vieze lucht.

Sondors Electric Metacycle is elektrische luxe pur sang

De Metacycle is gemaakt door Sondors. De grootste aanbieder van elektrische fietsen in de VS. Toch heeft deze fabrikant ook interesse in andere voertuigen. Zoals deze elektrische motor. Hij geeft geen dik geluid of een trillend stuur bij hoge snelheden. Deze batterij op wielen zorgt voor de optimale rijervaring. En dat voor een prikkie.

Sondors Metacycle
Foto: Sondors

Simpele luxe

Je ziet dat deze motor geen al te ingewikkelde aankleding heeft. Aluminium is key in dit product. Het zorgt ervoor dat deze tweewieler er ongelooflijk clean uitziet. De inkijk in het geraamte – zoals bij de vering – zorgt juist voor een extra dimensie. Dit komt natuurlijk ook doordat er geen groot motorblok in zit. Deze stroomvreter heeft namelijk genoeg aan één batterij.

Aan de details valt ook niks op te merken. En het LED-schermpje zorgt voor een strakke vertoning van de benodigde informatie. Daarnaast heeft deze motor een speciaal vakje voor je telefoon. Deze wordt daarbij meteen draadloos opgeladen. De finishing touch zit ‘m toch écht in het rood. De rode remklauwen en extra kleur op het stuur maken deze Metacycle helemaal af.

Sondors Metacycle
Foto: Sondors

Specs

Deze motor gebruikt stroom als brandstof. Op een volle batterij van 4kWh kan deze machine een krappe 130 kilometer rijden. Dat is dan wel met een snelheid van rond de 45 km/huur. Ideaal voor de kortere afstanden. Op de snelweg haal je deze afstand dus niet. Gelukkig is deze batterij binnen no-time weer vol door het snelle laadsysteem. De topsnelheid blijft steken op 130 km/h.

De motor produceert zo’n 20 pk tops. Klinkt misschien weinig, maar door de aluminium bouw weegt deze gangmaker nog geen 100 kilo. Genoeg kracht om dit stukje metaal vooruit te trekken dus.

Een prikkie

Voor deze elektrische motor betaal je omgerekend iets meer €4.000 euro. In vergelijking met andere motoren een prikkie dus. Voor sommige elektrische fietsen betaal je zelfs meer dan dat. De keuze is aan jou, maar met deze tweewieler zoef je wel flink stijlvol voor de stad.

Foto: Sondors