Na hoeveel glazen alcohol werkt-ie niet meer mee?

Elke man kent het onoverwinnelijke gevoel: je staat te flaneren in de kroeg, drinkt alcoholische versnaperingen en weet zelfs nog te scoren. Je besluit je verovering mee naar huis te nemen voor een wilde nacht. Totdat de kleren uitgaan, want wat hij/zij ook probeert, jouw jongeheer weigert om mee te werken.

Alcohol-indused erectile dysfunction

Vervelend zaakje, maar tot hoeveel glazen kun je gaan? Er is zelfs een naam voor een slappe door de alcohol: Alcohol-indused erectile dysfunction. Een vaste partner zal dit waarschijnlijk weleens door de vingers kunnen zien, helemaal als jullie samen helemaal tot het gaatje zijn gegaan. Bij een onenightstand is het een ander verhaal en kan het niet krijgen van een erectie best gênant zijn.

, Na hoeveel <strong>glazen alcohol</strong> werkt-ie niet meer mee?
Foto: Bigstock

Limiet

Niet ieder lichaam reageert hetzelfde op alcohol. Er is dus geen precies aantal glazen te noemen waarbij elke man geen erectie meer krijgt. Sommige mannen hebben het geluk dat ze ‘m op commando omhoog krijgen, hoe diep ze ook in het glaasje hebben gekeken. Andere dronken mannen worden minder snel stijf dan nuchtere en soms vertoont-ie helemaal geen teken van leven meer.

Nu is het niet zo erg als dit een enkele keer voorkomt, maar als het een gewoonte wordt, moet je toch even bij jezelf te raden gaan. Medisch expert van Push Doctor Dr. Dan Robertson adviseert dan ook om maximaal veertien glazen per week te drinken. Dit is de weeklimiet waarbij de alcohol geen invloed heeft op een erectie.

Gevolgen

Probeer nu niet de wijsneus uit de hangen en je weeklimiet op één avond te drinken, want dit kan namelijk vergaande gevolgen hebben. Denk aan langdurige erectiestoornissen, een gebrek aan libido en vroegtijdig klaarkomen. Weet je van jezelf dat het een avond niet meer gaat lukken, verplaats het potje seks naar de ochtend. Je kunt je dag namelijk niet beter beginnen!

squirten
Foto: Jan Zhukov