Skincare voor de man: tijd om eraan te geloven

CREDITS: Lumin | Unsplash

Skincare, we besteden er als mannen te weinig aandacht aan. Aldus de vrouwelijke medemens. En stiekem weet ook jij dat ze misschien wel een beetje gelijk hebben. Dagelijks krijgt onze huid namelijk nogal wat te verduren. Je sport, zweet, doucht en ga zo maar door. De huid is het grootste orgaan en we daar mogen we best een beetje aardiger voor zijn.

Skincare is steeds belangrijker

Wanneer je last hebt van puistjes, acne, droge huid of een vette huid ben je eigenlijk al te laat.  Een wijs man zei ooit: ‘voorkomen is beter dan genezen.’ Met een goede skincare routine in huidverzorging voorkom je later allerlei problemen. De huid wordt naar mate deze ouder wordt namelijk steeds minder veerkrachtig, maar je kunt hem wel helpen. De staat van je huid zegt veel over je gezondheid, door hem in topconditie te houden straal je die gezondheid ook uit.

skincare, Skincare voor de man: tijd om eraan te geloven

Testosteronbommetjes

Nu willen we tegenhouden om gelijk de badkamer in de stormen en het assortiment van je vriendin te lijf te gaan. Mannen hebben een hogere talgproductie, omdat we meer testosteron produceren. Dit maakt onze huid twintig procent vetter en dikker. Dat wil echter niet zeggen dat jouw huid minder gevoelig is voor de zon, vuil en alcohol. De UVA-straling gaat namelijk dwars door de opperhuid heen en beschadigd het collageen in je lederhuid wat zorgt voor stevigheid. Bescherm daarom je huid goed tegen deze schadelijk straling en houd hem schoon. Skincare producten ontwikkeld voor mannen helpen je daarbij.

Regelmaat is een must

Als het gaat om skincare is regelmaat een absolute must. Daarmee bedoelen we niet dat je wekelijks met grof geschut aan de gang moet, maar juist iedere ochtend een paar minuten besteed aan je huid. Reinigen, hydrateren en verzorgen zijn drie simpele stappen die je binnen nog geen vijf minuten hebt afgetikt. Je huid zal je dankbaar zijn en daarom is het tijd om er nu echt aan te geloven en skincare serieus te nemen. 

Skincare MANIFY
Foto: The Creative Exchange