Leonardo DiCaprio sleept hoofdrol als sekte-leider binnen

CREDITS: Foto: Big Stock

De man die het hart van alle dames sneller laat kloppen. De eindbaas van de filmindustrie. The man, the myth, the legend: Leonardo DiCaprio. We hebben goed nieuws voor iedereen die hem heeft gemist op het witte doek, want The Wolf Of Wallstreet is terug. Leonardo zal binnenkort weer op de doeken verschijnen in een nieuwe film over de massamoord in Jonestown. De Oscar-winnaar gaat hier in de hoofdrol zijn eigen sekte leiden als Jim Jones zijnde. Wij kunnen je alvast verklappen dat onze charmeur een iets minder charmant beeld krijgt in deze film.

De sekte van Jim Jones

Sterker nog: DiCaprio gaat een complete gek vertolken in de nieuwe film. Nadat Jim Jones zijn eigen kerk oprichtte werd hij namelijk al snel beschuldigd van machtsmisbruik, seksueel geweld en het hebben van een Godcomplex. Na deze beschuldigingen vertrok hij met de sekte naar het oerwoud van Guyana, waar hij de community Jonestown oprichtte. Een community die hij zonder pardon weer kapotmaakte.

Sekte, Leonardo DiCaprio sleept hoofdrol als sekte-leider binnen

Doden, heel veel doden

De beschuldigingen bleven zich namelijk maar opstapelen, waarna een aantal journalisten en hoge pieven een tripje naar de community maakten. Het resultaat van dit bezoekje? Bloed. Heel veel bloed. De journalisten en hoge pieven werden na hun komst door volgers van Jim Jones volledig overhoop geschoten. Met deze actie zou Jim Jones niet zomaar wegkomen, en dat wist hij dondersgoed. Daarom liet hij al zijn volgelingen het glas heffen: helaas waren deze gevuld met cyanide. Cheers hé. De actie van Jim Jones zorgde voor 900 doden, waaronder 300 kinderen.

Details van het drama

Wanneer de film uitkomt is helaas nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat deze film, geschreven door Scott Rosenberg, een waar dramaspektakel gaat opleveren. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op deze nieuwe kaskraker.

roaring twenties
Screenshot The Great Gatbsy | Warner Bros. Pictures