F*ck! Studie wijst uit dat schelden een teken van intelligentie is

CREDITS: Foto: Bigstock

F*ck, klote, aarslog, motherfucker, smeerpijp, vermicelli-eter. Komen deze woorden dagelijks uit jouw mond rollen? Dan is dat een teken van intelligentie, tenminste volgens dit onderzoek. Er wordt vaak gedacht dat mensen die schelden niet slim genoeg zijn om zichzelf in andere woorden uit te drukken. Maar die gedachte ligt toch net even anders.

Mensen die veel schelden zijn intelligent

De Psychologen Kristin Jay en Timothy Jay van Marist College en het Massachusetts College of Liberal Arts zijn op onderzoek uitgegaan. Ze stelde een hypothese op dat mensen die thuis zijn in scheldwoorden, waarschijnlijk ook een grotere algemene taalvaardigheid hebben.

Participanten met verschillende leeftijden werd gevraagd om binnen 60 seconden zoveel mogelijk scheldwoorden op te sommen. Het maakte niet uit wat iemand eruit vlamde, als het maar door de beugel kon. Of juist niet.

, F*ck! Studie wijst uit dat schelden een teken van intelligentie is
Foto: Jack B

Eerste experiment

Voor het eerste experiment verzamelden ze 43 deelnemers (30 vrouwen) in de leeftijd tussen 18 en 22 jaar. In totaal verzamelden de deelnemers 533 scheldwoorden. Vervolgens moesten ze in 60 seconden zoveel mogelijk dierennamen benoemen. De onderzoekers gebruikten dierennamen als een indicatie van iemands algemene vocabulaire en interesse in taal.

Tweede experiment

In een tweede experiment werd aan nog eens 49 deelnemers (34 vrouwen) tussen 18 en 22 jaar gevraagd om een ​​soortgelijke taak uit te voeren – deze keer werd hun gevraagd om zoveel mogelijk vloekwoorden en dierennamen op te schrijven, beginnend met de letter “a”.

De meest creatieve antwoorden kwamen op tafel: een mafkees kwam zelfs aanzetten met cum-dumpster en een ander bracht ass-pirtate in de maatschappij. Serieus, dit moet een van de tofste onderzoek ooit zijn geweest. F*cking vet om hieraan mee te doen.

Resultaten

Nadat de deelnemers al hun scheldwoorden op tafel hadden gegooid werden ze beoordeeld op hun algemene vocabulaire. De onderzoekers ontdekten dat het vermogen om scheldwoorden te genereren geen index was van algemene taalarmoede. In feite ontdekten ze een positief verband tussen schelden en verbale vloeiendheid.

De conclusie van de onderzoekers is dat als je veel scheldwoorden kent, het een indicator van een gezonde dosis verbale kunsten. Mensen met een grotere woordenschat op het gebied van scheldwoorden waren veel beter in staat om deze creatief en uniek te gebruiken. En als er een eigenschap een teken van intelligentie is, dan is het wel creativiteit.

Kortom, als je hebt vrienden die vaak f*ck zeggen dan lopen ze geen onzin uit te kramen. In tegenstelling zelfs.

Check ook: Vergeetachtigheid is een teken van intelligentie

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…