De dikste filmlocaties uit No Time To Die

CREDITS: Screenshot 'No Time To Die' - The Movie Database

Daniel Craig heeft zijn laatste kunststukje vertoond. We nemen helaas, afscheid van dé Bond. In No Time To Die is te zien hoe 007’ in stijl afscheid neemt van zijn turbulente leven en hij als pensionado verder door het leven gaat. Of komt er toch nog een plottwist.. Wij weten in ieder geval dat het een aanrader is, want wij mochten ‘m aanschouwen in Tuschinski.

Zo stijlvol en spectaculair als Craig is, zo stijlvol en spectaculair zijn ook de filmlocaties van de 25e Bond-film. Dit zijn de dikste spots uit de film die jij in real life zeker moet checken:

Filmlocaties uit No Time To Die

Nittedal, Noorwegen

Een vrij unieke locatie voor een Bond-film, maar wat voor één zeg. In de film zijn scènes te zien bij een bevroren meer in Nittedal, dichtbij Oslo. Deze beelden schetsen een mooi idee van hoe de omgeving er voor de rest uitziet: schitterende wandelpaden, afgelegen stranden, hoog reikende bergen en dorpen vol met kleur.

Dit is niet per toeval een geweldige locatie. Nee: Noorwegen zou iets meer dan 4 miljoen euro hebben betaald om een plekje te krijgen in de nieuwe 007’ film.

James Bond
Foto: Luca Micheli

Matera, Italië

Van de noordelijke regionen richting de zuidelijke Azzura: Matera in Italië. Een stokoude en prachtige locatie waar Mr. 007’ himself nu ook met zijn iconische Aston Martin DB5 doorheen gescheurd is. Deze regio bestaat al 9.000 jaar en behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Matera heeft een shitload aan grotwoningen, kerken, huizen en hotelkamers die uit de rotsen zijn gehouwen. Een prachtig landschap dat zeker een bezoekje waard is.

James Bond, De dikste filmlocaties uit No Time To Die
Foto: Alleksana

Port Antonio, Jamaica

De plek waar de film begint en sowieso een land dat al een rijke geschiedenis heeft met James Bond-films. Ian Fleming schreef namelijk al zijn James Bond-boeken in Jamaica – op het landgoed GoldenEye. Ditzelfde landgoed is nu door fans te bezoeken en je kan hier zelfs verblijven.

Sterker nog: alle meubels van Fleming staan nog in het landgoed, dus bij een bezoekje kun je rustig onderuit zakken in de stoel waarin de Bond-romans geschreven zijn. Een wet dream voor elke fan.

James Bond, De dikste filmlocaties uit No Time To Die
Foto: Antonio Martinez

Hammersmith Bridge, Londen

Surprise, surprise: Bond is weer in zijn woonplaats Londen te vinden. Dit keer is er onder andere een scène op de welbekende Hammersmith Bridge. Craig rijdt hier in smoking, met een 9mm in het dashboard van zijn klassieke Aston Martin. Laat dat maar even bezinken.

James Bond
 Foto: Big Stock (IU)

Faeröer

Afgelegen, maar schitterend: de Faeröer-eilanden. Ook dit gebied bleek perfect te zijn voor de nieuwe Bond-film. De scènes door de eenbaanstunnels heen doen de eilanden eigenlijk nog tekort, want dit gebied zit volgestouwd met prachtige kustlijnen, watervallen en sicke wandelpaden. Zo heb je bijvoorbeeld het wandelpad rondom de vuurtoren van Kallur waar je het ultieme uitzicht hebt over de Atlantische Oceaan.

James Bond, De dikste filmlocaties uit No Time To Die

Behind-the-scenes met Jaguar

Ook Jaguar XF maakt furore in No Time To Die. De auto demonstreert zijn skills tijdens een achtervolging in Matera, Italië. Het paradepaardje begeeft zich als de ultieme actiefilmauto door de Italiaanse straten:

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…