De veelgemaakte fouten bij de pasvorm van een pak

Al draag jij je pak elke dag naar werk of hij komt twee keer per jaar tevoorschijn voor een speciale gelegenheid, er zitten wat belangrijke vuistregels aan het kopen van een pak. Bovenaan staat het laten adviseren door een specialist wanneer je op zoek bent naar een goed, passend pak. Wanneer je je kostuum in grote haast bij een warenhuis hebt gekocht, zie dat je dat er vaak vanaf. Het oogt gewoon niet zo netjes als het pak net iets te groot of te klein is gekocht. Het hoeft niet eens onwijs duur te zijn maar spendeer wat meer tijd en profiteer van een mooi kostuum waar je langere tijd profijt van hebt.

Fouten die gemaakt worden bij de pasvorm van een pak

Het aanmeten van een passend pak dien je met een paar zaken rekening te houden. Toch komen deze zondes nog vaak genoeg voorbij…

1. Te brede schouders

De schouderpads op je pak moeten jouw schouders omarmen zodat de pasvorm van je pak goed tot zijn recht komt. Ze mogen niet van het kostuum oversteken ten opzichte van je eigen schouders. Het is eigenlijk het meest kritische aspect van heel je kostuum. Als je jas niet past, zijn de verhoudingen van de rest van het pak uitgeschakeld. Als de schouders goed zitten, kan de rest van het kostuum zich goed aanpassen aan jouw individuele lichaamsvorm waardoor de pasvorm van je pak goed tot zijn recht komt.

pasvorm van je pak, De veelgemaakte fouten bij de pasvorm van een pak

2. De borst van je jas is te klein of te groot

Er mag geen spanning zitten op de jas wanneer je bepaalde bewegingen maakt. Daarnaast mag er ook weer niet teveel bewegingsruimte zijn. De juiste regel is dat je met je vlakke hand onder de revers kan laten glijden. That’s all.

pasvorm van je pak, De veelgemaakte fouten bij de pasvorm van een pak

3. Je mouwen zijn te lang

De lengte van de mouwen van een pak worden bekeken vanuit een relaxte, hangende arm. De mouw moet dan bij het begin van de muis van de duim eindigen. Het shirt dien dan ongeveer 1,5 centimeter onder de mouw uit te komen. De manchetten van het overhemd mag in ieder geval niet over de handen heen vallen.

pasvorm van je pak, De veelgemaakte fouten bij de pasvorm van een pak

4. Er zit een opening in de kraag

Jouw overhemd zou precies tegen je nek aan moeten passen waarbij de kraag van de jas zonder grote openingen tegen je overhemdkraag moet rusten waardoor de pasvorm van je pak op een juiste manier wordt ingezet. Als er een gat rond je kraag zit, zie je eruit als een achtjarig kind dat zijn vaders jas draagt.

pasvorm van je pak, De veelgemaakte fouten bij de pasvorm van een pak

5. Je draagt je broek zoals een spijkerbroek

Nee, je kostuumbroek is geen spijkerbroek! Je moet ze niet laag op je middel dragen, maar het moet bij je heupgebied zitten of zelfs iets erboven. De broek moet eigenlijk perfect passen zonder dat er een riem aan toegevoegd hoeft te worden. Daarnaast zorg er alsjeblieft voor dat je achterkant er niet uitziet alsof je net in je broek hebt gepoept. Het mag niet te slap hangen maar moet perfect de rondingen van je billen volgen. Vinden de dames natuurlijk ook leuk om naar te kijken.

pasvorm van je pak, De veelgemaakte fouten bij de pasvorm van een pak

6. Je broek is te kort of te lang

Ondanks dat de trend er is waarbij de broek net iets boven je enkels wordt gedragen, geldt dit over het algemeen niet voor jouw kostuumbroek. Deze look kan je het beste bewaren voor de chino. Daarnaast mogen jouw schoenen niet verzuipen onder een stuk broekspijp. De beste lengte voor de broek is degene die net bij de enkel is afgesneden.

pasvorm van je pak, De veelgemaakte fouten bij de pasvorm van een pak

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…