Onderzoek: zeven harde no-go’s tijdens het daten

CREDITS: Screenshot: Friends with Benefits

Het single leven en daten heeft natuurlijk eindeloos veel voordelen. Maar er zijn ook mindere kanten. De ene keer heb je een toffe date, met leuke gesprekken, een echte klik en springen de vonken all over the place. De andere keer gaat je date volledig de mist in baal je als een stekker. Tenzij er gewoon geen klik of aantrekkingskracht was, dan is het gewoon wat het is. Maar de andere keer denk je: had er misschien meer ingezeten? Als dat zo is, heb je je wellicht schuldig gemaakt aan één van de zeven no-go’s in het datingleven. Uit onderzoek blijkt namelijk wat voor dames de grootste afknappers zijn tijdens het daten, wij hebben ze hier op een rijtje voor je.

Zeven absolute no-go’s tijdens het daten

Laat de toekomst nog even in de toekomst

Ben jij helemaal ready voor het gesettelde leven? Tip: laat dat tijdens de eerste date(s) niet te veel doorschemeren. Tuurlijk, je kunt tijdens het daten aangeven in welke levensfase je je bevindt, waar je precies naar op zoek bent en wat je uit het daten probeert te halen. Maar sla hier zeker niet in door! Door bijvoorbeeld haar mee te nemen in het toekomstbeeld dat je schetst. Daarmee schrik je haar zeker af. En als dat niet het geval is, zouden bij jou de alarmbellen af moeten gaan.

daten, Onderzoek: zeven harde <strong>no-go&#8217;s</strong> tijdens het daten
Foto: Nathan Dumlao

Analyse maken tijdens het daten

Waag je niet aan een vroegtijdige analyse van je date. Spreek dus geen zinnen uit als: “jij bent typisch zo’n vrouw die…” Je bent namelijk aan het daten om haar te leren kennen. Zo’n analyse is daarom alleen maar gebaseerd op vooroordelen, en dat kan eigenlijk alleen maar beledigend overkomen.

Te veel op seks gericht tijdens het daten? Niet doen!

Of course, seks is een belangrijk onderdeel van liefde en daten. Maar erover praten kan een bijzonder grote afknapper zijn. Sterker nog, uit onderzoek van Happn blijkt dat praten over seks dé nummer één afknapper is voor vrouwen. Je date moet op een natuurlijke manier in seks of intimiteit overgaan, en anders niet. Forceer het dus niet door het onderwerp aan te kaarten!

daten, Onderzoek: zeven harde <strong>no-go&#8217;s</strong> tijdens het daten
Foto: Womanizer Toys

Laat je van je ware kant zien

Deze is voor menig man wat uitdagender, maar probeer je zo veel mogelijk van je ware kant te laten zien. Natuurlijk hoef je je niet meteen helemaal bloot te geven, maar wees absoluut niet onverschillig. De balans hierin vinden is key. Voor de ladies is het namelijk over het algemeen van belang dat ze een beeld van je kunnen schetsen en in kunnen schatten wie je precies bent. En als jij je onverschillig of afstandelijk opstelt, heeft ze geen idee.

Be a gentleman!

Beetje voor de hand liggend misschien, maar wees een gentlemanNiet alleen naar je date toe, maar ook naar anderen in de omgeving. Bijvoorbeeld tegen bediening, mocht je voor een dinertje of drankje gaan. Staat ook in verband met de voorgaande no-go. Hang niet de cool guy uit!

daten, Onderzoek: zeven harde <strong>no-go&#8217;s</strong> tijdens het daten

Je ex behoort tot het verleden

Je ex ter sprake brengen moet je in principe altijd zien te voorkomen. In het begin anyways. Je bent aan het daten om nieuwe mensen te ontmoeten, en juist om gericht te zijn op wat er komen gaat. Logisch is het natuurlijk wel, je vorige relatie biedt een referentiekader. Maar ook om te voorkomen dat je vergelijkingen gaat maken, begin je niet over je ex.

Over jezelf praten

Zoals gezegd, je bent aan het daten om haar beter te leren kennen. Wees daarom geïnteresseerd, stel veel vragen en praat niet alleen maar over jezelf. Tuurlijk, zij wilt jou ook beter leren kennen en dus veel over jou te weten komen. Maar wacht ook af met welke vragen zij komt. Zo ontstaan er vanzelf leuke gesprekken.

Nog inspiratie nodig voor je date? Check hier 28 goede date ideeën 

daten, Onderzoek: zeven harde <strong>no-go&#8217;s</strong> tijdens het daten
Foto: Screenshot Focus | Warner Bros
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…