5 klassieke oldtimers die nooit vervelen

CREDITS: Paul Hoenhorst | Unsplash

Dat we van auto’s houden mag duidelijk zijn. Snelle, brute wagens, maar ook oude bolides laten ons hart sneller kloppen. Vooral de oldtimers stralen ongekende klasse uit. Geen gekke poespas of te veel technologische snufjes, maar minimalistisch en het gevoel dat je in een échte stijlvolle bak rijdt. Als je hiermee aankomt op een gala weet je in ieder geval zeker dat je de show steelt.

Oldtimers
Foto: Nikola Treći

Vetste oldtimers waar je de show mee steelt

Een auto wordt pas officieel een oldtimer als deze al meer dan 30 jaar niet meer wordt geproduceerd. Dat betekent niet dat deze allemaal zo bruut zijn. Met je Citroën 2CV zal je niet zo snel de show stelen. Er zijn ontzettend veel klassieke auto’s. We hebben ons best gedaan om een paar brute oldtimers voor je op een rijtje te zetten. Met deze wagens kom je wel degelijk classy voor de dag.

Ford Mustang

Of je nou een ’66 of ’69 Mustang neemt, het maakt niet uit. Elk type Mustang straalt gewoon brute kracht uit. De ronkende V8 van deze bak geeft je écht het gevoel van American muscle. Het is geen ideale auto om als daily driver te gebruiken, maar om te touren kun je je bijna geen betere auto voorstellen. Voor een strak modelletje betaal je al snel zo’n €30.000. Maar dan heb je ook wat. Pure Amerikaanse klasse.

Oldtimers
Foto: Theodor Vasile

Lamborghini Countach

De Lamborghini’s van tegenwoordig zijn er om opgewonden van te raken. Maar de old school Lambo’s kunnen er ook wat van. De Countach werd gemaakt rond 1975 is was een van de eerste Lamborghini’s die het iconische model had. Het Italiaanse pareltje heeft een V12 met ruim 400 paarden onder de kap. Deze wagen imponeert, dat is ook terug te vinden in de prijs. Voor dit beest betaal je namelijk dik €300.000. Flinke prijs, maar dan rijd je wel in een bak die niemand zal vergeten. Als je het hebt liggen, is dat het zeker waard als je het aan ons vraagt.

Oldtimers
Foto: Yuvraj Singh

Jaguar E-Type

De Jaguar E-Type is voor iedereen bekend. Je zou zeggen dat het bij je opvoeding hoort, want dit is gewoon pure kunst op vier wielen. Deze auto staat op eerste plek in de lijst van Top sportwagens van de jaren 60, en terecht ook. Een entrance in deze wagen zal een boel blikken trekken, ideaal als je een beetje indruk wil maken tijdens een gala. Ook deze wagen heeft een V12 waar je u tegen zegt, heerlijk. Voor dit pareltje betaal je zo’n €80.000. In veertien jaar tijd werd de E-Type ruim 70.000 keer verkocht. Dat zegt genoeg. Wel een flinke prijs om indruk te maken tijdens je gala. Maar hé, dan vergeten ze je ook echt nooit meer.

Oldtimers
Foto: Oli Woodman

Chevrolet Corvette Stingray

De Stingray is een klassieker die in dit rijtje zeker niet mag ontbreken. Deze wagen heeft de iconische look van de Corvette die door elke autoliefhebber te herkennen is. De meest sexy versie blijft toch wel de Stingray uit ’69. Deze grommende klassieker met niet al te veel kilometers op de teller kun je oppikken voor zo’n €40.000. Valt mee als je ‘m vergelijkt met die andere klasbakken.

Oldtimers
Foto: Joppe Spaa

Porsche 911

De classic Porsche 911 heeft iets magisch. Net zoals vele andere oldtimers heeft deze auto een iconische look. De twee koplampen als ogen van de auto en de schuin aflopende achterkant met het als kers op de taart nog een kleine spoiler. Genieten. De 911’s worden nog steeds gemaakt. Maar het model uit de jaren ’70 is zeker een oldtimer. De bolide heeft geen bizarre kenmerken , maar dat maakt deze 911 er niet minder speciaal om. Deze grap gaat je zo’n €60.000 kosten. Maar dan heb je wel een stukje geschiedenis in handen.

Oldtimers
Foto: Michael Blomberg

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…