Nostalgie: Tony Hawk’s Pro Skater 1 en 2 krijgen remaster

CREDITS: Screenshot Tony Hawk's Remaster | Vicarious Visions

Liefhebbers van klassieke games kunnen hard gaan juichen, want Tony Hawk’s Pro Skater 1 en 2 worden gemoderniseerd. Alle levels, trucs, skateparken en skaters komen terug in een nieuw jasje. De eerste game kwam uit in 1998 en de tweede in 2001. Het grote succes van toen moeten de games nu dunnetjes over gaan doen met betere graphics. Waarschijnlijk komen de games uit in september.

Tony Hawk’s Pro Skater 1 en 2 krijgen remaster

De twee games komen in één pakket naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Een heerlijke bijkomstigheid: veel van de originele soundtracks komen ook terug. Iets waar fans al jaren om vragen. Gaat het er dan precies hetzelfde uitzien? Nee, dat niet. Er zijn een aantal updates toegevoegd die de games alleen maar beter gaan maken.

Die updates zijn vooral toevoegingen vanuit de latere delen van de serie. Je kan dus nog meer trucs uitvoeren, maar er komt ook een multiplayer-modi. Ideaal voor deze tijd en het hoort er ook wel bij. Welke game kun je tegenwoordig nog spelen zonder je maten?

Customizen

Je kan in het spel je eigen creativiteit tonen door zelf skateparken te bouwen. Deze parken kun je daarna delen met de rest van de wereld. Daarnaast kun je jouw eigen pro-skater helemaal naar je eigen smaak een stijl geven.

Als een nostalgische game een remake krijgt dan zijn wij er zeker bij. Het is voor veel mensen een onderdeel geweest van hun jeugd en het roept emoties op. Zeker als het toffe games waren waar we onszelf uren in konden verliezen.