Micro-cheating is het nieuwe vreemdgaan, wat doe je eraan?

CREDITS: Cottonbro | Pexels

Het is logisch dat seks hebben met iemand anders dan je vriendin vreemdgaan is. Tenzij je de geluksvogel bent met een open relatie. Maar wat telt nog meer als vreemdgaan? Misschien vind je het al vreemdgaan als je vriendin een knipoog krijgt of als ze iemands knie aanraakt. Of misschien vind je dit volkomen normaal. Voor iedereen is vreemdgaan iets anders. Maar wanneer is er nu sprake van micro-cheating?

Wat in godsnaam is micro-cheating?

Micro-cheating. Het is een nieuw fenomeen dat alleen maar groter lijkt te worden. Maar wat in godsnaam is micro-cheating? De titel verklapt het al een beetje. Micro-cheating zijn meerdere kleine acties – voornamelijk digitaal – die je kan zien als ontrouw. Het is eigenlijk alles wat over de grens van een ‘gezonde’ relatie gaat. Dit hoeven niet eens alleen fysieke dingen te zijn. Een groot gedeelte van micro-cheating is namelijk online.

vakantie
Foto: Hannah Busing

Voorbeelden

In haar DM-sliden of een naam van een andere chick in je telefoon zetten onder de naam Jur. Het gebeurt snel, maar levensgevaarlijk. Ook kan het opnieuw contact leggen met je ex micro-cheating zijn. Als je er vervolgens over liegt natuurlijk. Daarnaast kan voor sommigen ook liken en reageren op Insta-foto’s een vorm zijn.

Er is eigenlijk altijd sprake van oneerlijkheid of sneaky gedrag als je het over micro-cheating hebt. Hieronder zie je nog een aantal andere voorbeelden:

  • Liegen over je relatiestatus op social media
  • Actief zijn op een datingsites of apps
  • Met iemand chatten op social media en dit vervolgens verbergen voor je partner
  • Een chick opslaan in je telefoon onder een andere naam
  • Contact houden met je ex waar je je nog aangetrokken tot voelt
  • Seksuele berichten sturen naar iemand buiten je relatie
  • Persoonlijke details over je seksleven delen met een andere meid
  • Oude berichten van een random chick liken of daarop reageren

Tel je mee?

Wat doe je eraan?

Het probleem van micro-cheating is dat veel mensen er niet bewust van zijn dat ze het doen. Het lijkt voor jou misschien onschuldig om de foto van je oude buurmeisje in bikini te liken. Maar voor je meisje is dit waarschijnlijk not done. Of je het nu bewust doet of niet, micro-cheating is zelden onschuldig. Praat hierover met elkaar. Vertel wat jouw grenzen zijn en zeker als het gaat om elkaars online gedrag.

relatieadvies
Foto: Khamkéo Vilaysing