Uit het magazine: Menage a trois: de fantasie en de realiteit

Vraag iedere random man naar zijn dromen en hij gooit zonder nadenken ‘een trio’ op. In recent onderzoek naar seksfantasieën werd het trio dan ook uitgebreid aangehaald: de daad staat bovenaan de lijst. ‘Meer zielen, meer vreugd’ lijkt de gemeenschappelijke deler. Zowel vrouwen als mannen lijken goed te gaan op het idee van een extra persoon. Maar ja, hoe werkt dat in het echt?

Dit artikel is afkomstig uit MANIFY Magazine #2. Nog meer van dit soort té lekkere content lezen? Check de boekhandel op de hoek, de stationswinkels of bestel ‘m – ouderwets – online. 

Het is een bekend gezegde: ‘Al het goede komt in drieën.’ Om de een of andere reden heeft de mens een soort fascinatie voor het getal drie. De driehoek, de drie musketiers, drie primaire kleuren, het driedelige pak, steen-papier-schaar en zelfs de heilige drie-eenheid. Maar ook: ‘The rule of three’. Een regel die zegt dat alle dingen die in drie komen niet alleen grappiger, maar ook meer satisfying en effectiever zijn dan andere aantallen. Het is dus geen wonder dat het fenomeen ‘trio’ ook een prominent plekje in de gedachtegang van veel mensen heeft gekregen.

Ménage à trois

Het lijkt klinkt fantastisch. Extra setje lippen, vingers en niet geheel onbelangrijk: extra borsten (of een piemel). Als je met meerdere mensen tegelijkertijd in bed bent, lijken de mogelijkheden eindeloos. In je hoofd ga je waarschijnlijk full on James Bond-stijl en ben jij dé man die de mensen vermaakt.

, Uit het magazine: Menage a trois: de fantasie en de realiteit
Foto: Bigstock

Realiteitscijfers

Toch zit er meer achter een trio. Die dagdroom-momentjes zijn lekker, maar onze hersenen hebben de neiging om een trio behoorlijk rooskleurig te maken. Het idee van twee vrouwen, of een extra man, is daar geen uitzondering op. De realiteit van seks met drie mensen valt echter vaak tegen. 

De gemiddelde man is niet bang om zo nu en dan op te scheppen over een vermeend trio. Of ze ook daadwerkelijk hebben deelgenomen? Waarschijnlijk niet.

Christian Joyal en collega’s van de University of Québec hebben het uitgezocht door meer dan 1500 volwassenen te ondervragen. Een groot deel van de mannen geeft aan regelmatig te fantaseren over een trio, terwijl maar 18% van de mannen daadwerkelijk een trio heeft gefixt. Bij vrouwen blijft dat percentage steken op 10%. Dit is zowel met twee mannen als met twee vrouwen. 

Over het algemeen geven mannen vaker aan interesse te hebben in een trio. De grootste motivatie achter een threesome blijkt vooral nieuwsgierigheid te zijn, we willen weten hoe het is. Andere drijfveren zijn het tevredenstellen van de partner, het onderzoeken van de geaardheid en het verleggen van grenzen. We willen meer spanning.

83% die zegt een trio te hebben gehad, vertelde de onderzoekers dat het eenmalig was. Eén op de vijf mensen ziet een trio achteraf als een positieve ervaring, tegelijkertijd ervoer ook één op de vijf het juist negatief. De rest van de onderzochten was neutraal. Gewoon casual, dus. Een trio doet bij de meesten dus niet zoveel als je zou denken.

Tijdstip
Foto: Dainis Graveris

Liefde en een extraatje

Waar de driehoek vaak een mooie, elegante betekenis heeft, is dit op het gebied van de liefde net iets anders. Een love triangle is namelijk niet zonder problemen: deze driehoek is als een mijnenveld vol potentiële explosies. Een trio kan niet alleen leiden tot een driehoeksverhouding, er komen ook een hoop nadelen bij. 

Je krijgt als man namelijk een behoorlijke prestatiedruk. Stel je voor als jouw jongeheer ineens ‘tabé!’ roept… Het allerbelangrijkste: niemand, maar dan ook niemand, mag derde wiel worden. Meer zielen betekent dan meer geklungel, meer jaloezie en het kan het einde van een vriendschap of relatie betekenen.

Do’s & don’ts

Wie?

Denk goed na over wie je wil vragen. In het geval van twee onbekenden: no problemo. In het geval van jezelf, je vriendin en een +1: lastige situatie. Jaloezie is een welbekende, gevaarlijk roofdier dat op de loer ligt.

Vraagstuk 

Wanneer je eruit bent wie het moet worden, is het nog een zaak om het op een goede manier te vragen. Kijk, er is nooit een goed moment, maar aan een dinertafel met gasten is wel een hele slechte timing. Vrouwen onder elkaar zijn overigens vaak wat voorzichtiger. Tipje van ons.

Extra voorbereiding

Jullie zijn van plan om next level te gaan, hier komt extra voorbereiding bij kijken. Denk aan bescherming, eventueel sex toys en schoonmaakdoekjes. Een aantal standjes opzoeken vooraf kan ook geen kwaad. Dat zorgt ervoor dat je fiësta gaande blijft.

Spelregels 

Dit lijkt misschien een beetje ongemakkelijk en overbodig, maar dat is het zeker niet. Regels zijn erg belangrijk binnen trio’s. Spreek vooral vooraf met je vriendin af wat wél en niet mag. 

Get drunk

Een beetje flauw, maar het werkt wel. Als je schwanz daarmee om kan gaan. Door de alcohol verdwijnt alle ongemakkelijkheid als sneeuw voor de zon en komen iedereens ware verlangens naar boven. Een succesformule pur sang. 

Enjoy the ride, amigo! 

leugens
Foto: Dainis Graveris
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…