Onderzoek: mannen laten partner iedere dag links liggen door ‘selectief gehoor’

CREDITS: Power Digital Marketing - Unsplash

“Schat, kan jij de kliko nog buiten zetten? Kan er iets anders op TV dan voetbal? Ga je mee naar mijn ouders?” Een paar vragen die wij mannen heel goed weten te ontwijken. Sterker nog: we horen het niet, of we doen alsof we het niet horen. En daarvoor hebben we niet direct een hoortoestel nodig…

Hoe irritant jouw partner je daardoor ook vindt, ze gaat bij een andere love niet per se beter af zijn. Uit een Brits onderzoek blijkt namelijk dat de gemiddelde man hun partner maar liefst 388 keer per jaar negeert.

Negeren of echte problemen?

That’s right. 388 keer per jaar is er wel iéts waardoor wij ons genoodzaakt voelen om de oordoppen af te schermen van onze partner. En dat is niet alleen omdat wij geen zin hebben om FIFA af te sluiten, of om bij onze schoonmoeder koffie te drinken.

Zeker niet: volgens experts van Scrivens Hearing Care kan het ‘selectieve gehoor’ namelijk duiden op échte gehoorproblemen. Bijna 40% van de ondervraagden gaf aan dat ze ‘zeker weten’ dat hun partner moeite heeft om te horen. Precies ladies, we negeren jullie niet omdat we jullie soms helemaal zat zijn.

Vrouwen zijn niet heilig

Voor de dames die dit nu lezen en zitten te springen om dit door te sturen naar hun ‘slechthorende’ partner: stop maar met juichen. Vrouwen zijn namelijk ook allesbehalve heilig. De ladies zouden ons als partner namelijk 339 keer per jaar negeren. Ongelofelijk toch?

Al goed, met 388 keer per jaar kunnen we de dames natuurlijk niks verwijten. Mochten dit nou rookie numbers voor jou zijn zal je toch écht meer aandacht aan je dame moeten schenken. Er zitten namelijk 365 dagen in een jaar, en dat betekent dus dat je haar iedere dag minimaal één keer links laat liggen. Misschien toch maar een keer koffiedrinken drinken met elkaar.

Total
0
Share