MANIFY’S Dutch Finest Guide

Zo slecht hebben wij het in ons landje niet. Zeker niet op het gebied van vakmanschap. Kort maar krachtig geven je een update over de Dutch Finest.

Deze items van Nederlandse bodem (en merken) geven je looks, en je interieur, weer even de upgrade die je nodig hebt.

MANIFY’S Dutch Finest

Stijlvolle Nederlandse coach

Een coach zorgt voor zijn team, een coach jacket zorgt voor de individu. Precies wat bij The New Originals past. Het Nederlandse merk, beter bekend als ‘TNO’, is een van de kledingmerken die vooral de laatste jaren de spotlights heeft gevonden.

TNO is begonnen om de creatievelingen te voorzien van kleding waarmee ze de nadruk leggen op het individu. “Creatives are the new athletes“, zie je sinds de eerste drop terug op de items en dit nieuwe coach jacket is daar geen uitzondering op.

, <strong>MANIFY&#8217;S</strong> Dutch Finest Guide

 

Winterproof 2.0

Fashion loopt altijd ver vooruit. De fashion shows staan nu alweer in het teken SS24, terwijl wij onze garderobe moeten inrichten voor de koudere maanden. Gelukkig gaat Rehab je ook dit jaar weer helpen. Want als je van Nederlandse bodem komt, weet je ook op wat je op ons grondgebied nodig hebt: boots. Stijlvolle, warme boots.

De MARVIS Nub is gemaakt van premium nubuck en voelt schapenzacht aan door de 100% schapenvacht voering. Daarnaast voelen de boots ook nog supercomfy aan door de lichtgewicht zool.

Dus volg stijliconen als Steve McQueen en David Beckham: mannen die boots als geen ander rockten. Maar dan ook nog met een beetje Nederlandse trots als extraatje. Hier vind je ze.

, <strong>MANIFY&#8217;S</strong> Dutch Finest Guide

 

 

Klassiek horloge vertelt (en heeft) een verhaal

Een horloge heeft iets nodig. Iets extra’s. Iets waardoor je het later door wil geven aan je (klein)kind. Dat komt vaak neer op designdetails en het horlogeverhaal. Maar als je dáár bovenop nog iets kan toevoegen, heb je beet.

Het Amsterdamse Fromanteel snapt dat. De unieke Moon Phase White™ is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je pols, maar kan jou ook de huidige maanfase vertellen. What’s in the name… Fromanteel speelt zelf met de woorden ‘affordable luxury.’  De Swiss Made-horloges zijn hoogwaardig, maar zonder het hele hoge Zwitserse prijskaartje. De Moon Phase White™ gaat over de toonbank voor €749.

, <strong>MANIFY&#8217;S</strong> Dutch Finest Guide

 

HK Living

Waarschijnlijk lig jij het hele jaar door liever op een strandbedje aan de Costa del Sol. We geven je geen ongelijk vriend, maar de donkere dagen komen er, helaas, weer aan. Een beetje verlichting in de ruimte is dan ook geen overbodige luxe. Zeker de verlichting van HKLiving doet wonderen in je woonkamer.

Eén ding is zeker: met een lamp van deze interieurbazen in je woonkamer, wil je het huis helemaal niet meer verlaten. Je bent namelijk veel te druk met de lichtgevende aanwinst te bewonderen. HKLiving gaat van felgekleurde pendant lampten tot zwart-witte tafellampen van marmer. Voor ieder wat wils dus.

, <strong>MANIFY&#8217;S</strong> Dutch Finest Guide

 

 

FRED armband

Maak kennis met de FRED Force 10 armband. Eén juweeltje an sich, en als je weet dat-ie van Schaap en Citroen Juweliers komt, weet je ook meteen dat het topkwaliteit én stijl in één is.

De armband is namelijk een en sublieme, maar ook subtiele mix van elegantie en robuustheid. Een armband die tijdloosheid ademt en daardoor past bij formele en casual stijlen. Doordat de FRED Force 10-armband is geïnspireerd op een geweven stalen zeilkabel heb je serieus iets unieks om zijn pols. Met de armband vertel je (zonder woorden) dat vrijheid, prestatie, moed en casual elegantie bij je horen. Maar het allerbelangrijkste van alles: de armband is ook nog supercomfortabel. En een stijlupdate is niet compleet zonder dat aspect.

, <strong>MANIFY&#8217;S</strong> Dutch Finest Guide

 

 

Verhalen vertellen met jeans: een selvedge denim

Er is maar één fashion item dat zichzelf écht naar jouw persoonlijkheid vormt. Dat jouw verhaal vertelt. En dat is selvedge jeans. Selvedge jeans begint namelijk als een stijf stuk stof, maar tijdens het dragen buigt en breekt de jeans op jouw manier. Hij vormt zich naar jouw lichaam.

Het vertellen van verhalen, het liefst aan je brothers, staat al jaren centraal bij het Nederlandse Dstrezzed. Nu krijgt hun eigen verhaal een nieuw hoofdstuk in de vorm van een selvedge jeans. De Dstrezzed Selvedge Denim heeft de klassieke witte en rode stiksels, is gekleurd met de gepatenteerde Indigo Juice® en heeft een losse tapered fit.

Omdat je de jeans wat tijd moet gunnen is de filosofie van jeans: ‘Geef de denim wat tijd. Draag hem, was hem niet. Voel hem, forceer hem niet. Laat hem, verwacht niets.’  Precies wat je wil in een te snelle mode-industrie, toch?

, <strong>MANIFY&#8217;S</strong> Dutch Finest Guide