Zo benut je jouw reistijd effectief

Waar we ook gaan of staan, iedereen is tegenwoordig druk om zich van a naar b te verplaatsen. Naar studie, werk, familie, vrienden of een zakenreis. Uren voor je uitstaren en de tijd uitzitten slaat natuurlijk nergens op.

Onderweg zonder tijd te verspillen

Onderweg zijn is voor iedereen anders: je hebt korte en lange reistijden, je bestemming kan privé of zakelijk zijn én je kan zelf rijden of het OV pakken. Gelukkig is het in alle gevallen nooit verplicht om jezelf te vervelen. Het zou immers zonde zijn je meest kostbare bezit uit je handen te zien glijden: je tijd.

Om ervoor te zorgen dat jij onderweg toch nog productief en nuttig bezig kan zijn, zetten we een aantal bezigheden op rij zodat je niet hoeft te neuspeuteren tijdens de reis.

Lezen

Lezen kan in de breedste zin van het woord. Lees namelijk een boek over je hobby of pak een boek om jezelf iets bij te spijkeren. Het hoeft niet áltijd zware literatuur te zijn. Het mag ook voor de fun zijn of juist over de voordelen en gevaren van crypto kopen. Pak in ieder geval woorden op papier waar jij blij van wordt, dan vliegt de tijd voorbij.

onderweg, Zo benut je <strong>jouw reistijd</strong> effectief
Foto: Charlotte | Unsplash

Ontmoet nieuwe mensen onderweg

We hebben tijdens onze opvoeding meegekregen een mond niet voor niets te hebben. Daarom kun je hem net zo goed gebruiken om onderweg nieuwe mensen te leren kennen. In de auto wordt dit een lastiger verhaal (misschien bij tankstations ), maar in het openbaar vervoer zijn er tal van medepassagiers die net als jij ook de tijd proberen te doden. Wie weet ontmoet je wel een nieuwe maat of de liefde van je leven. Shoot your shot.

Catch-up

Appjes en mailtjes sturen doen we genoeg. Daarom is reizen dé uitgelezen mogelijkheid om bij te kunnen praten. Een belletje met je ouders, lieftallige partner of je vrienden is zo gedaan, en het zal jou en je gesprekspartner aan de andere kant een goed gevoel opleveren.

Podcast

Podcasts kun je zonder nadenken beluisteren in de trein, maar het mooie is dat het ook kan met beide handen aan het stuur. Er zijn tal van podcasts om de tijd mee door te brengen. Op de hoogte blijven van het dagelijkse nieuws, de diepte in met je favoriete onderwerp, een heel nieuw onderwerp leren of een portie vermaak: alleen behoort tot de mogelijkheden.

Check ook: 20 luisterrijke podcasts die je te allen tijde kan opzetten

onderweg, Zo benut je <strong>jouw reistijd</strong> effectief
Foto: Robert Butts

Leer iets nieuws

Je bent nooit uitgeleerd. Een taal bijspijkeren, nieuwe onderwerpen verkennen of een nieuwe hobby uitproberen. Er zijn tal van dingen die je kunt doen om jezelf uit te dagen, terwijl je toch lekker bezig blijft.

Digitale schoonmaak

Besef jezelf eens even hoeveel troep je op dagelijkse basis naar je hoofd geslingerd krijgt. Grappige berichten, tal van foto’s van schattige baby’s of een lading spammails waar je u tegen zegt. Onderweg is er tijd en ruimte genoeg om een rondje langs de velden te maken en alle troep uit je broekzakvriend te gooien. Meer rust voor jou én je tellie.

Tijd met jezelf

We sommen de ene na de andere bezigheid niet voor niets op. Je bent immers een bezig bijtje, maar waarom altijd maar druk, druk, druk willen zijn? Onderweg zijn is eigenlijk hét moment om even niks te doen en geen onnozele dingen aan je hoofd te hebben. Stilzitten en nadenken is niks mis mee, het helpt zelfs je creativiteit.

onderweg, Zo benut je <strong>jouw reistijd</strong> effectief
Foto: Justina Mintz/AMC