Met deze korte broeken kom je wel stijlvol voor de dag

CREDITS: Unsplash | Lucie Marchant

Het weer in Nederland is beter en beter aan het worden. De tijd dat je dagelijks een stuk vlees met je linkerhand op de barbecue omdraait, terwijl je in je rechterhand een biertje vasthebt komt eraan. Het is tijd van geen zorgen, want met een zonnetje op je mik is alles beter. Totdat je een korte broek aan moet trekken. Op een of andere manier lukt het ons niet om een stijlvolle korte broek aan te schaffen.

Korte broeken waardoor je zonder schaamte over straat kan

Om ervoor te zorgen dat je er ook een beetje fashionable uitziet in de zomer, hebben we een aantal stijlvolle korte broeken geselecteerd. Als je deze in je kast hebt liggen kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Als je investeert in goede kwaliteit kan de broek volgende zomer ook nog mee. En de zomer daarna. En daarna…

Denim short

Een denim short is een tijdloos item wat elk jaar terugkomt. Zo’n item mag je twee keer in de kast hebben liggen: een grijze en een blauwe. Deze twee kleuren kan je eindeloos blijven combineren. Het voordeel van deze korte broeken is dat je al snel casual outfit hebt. Je draagt het makkelijk met een T-shirt, maar een formele twist kun je er ook makkelijk aangeven door een overhemd.

Beige chino short

De zomerdagen zijn er vooral om lekker lui te zijn en niet te veel serieuze dingen op je planning te zetten. Heb je toch een afspraak gepland staan of iets formelere gelegenheid dan kun je voor een beige chino short gaan. Hiermee voel je jezelf een Italiaan in Napoli. Maak het af met denim shirt van licht materiaal, witte sneakers en een klassieke zonnebril. Als je dan toevallig langs een jury komt gaan alle bordjes omhoog met een tien erop geprint.

Zwembroek

Een zwembroek is gemaakt om te zwemmen. En daar hoor je het als man ook bij te houden. Daarom dien je een zwembroek ook niet als functioneel item te zien. Als een man in zwembroek over straat loopt is het een sukkel. Het is hard, maar wel waar. Dit wil niet zeggen dat een zwembroek niet stijlvol kan zijn.

Met neutrale effen kleuren zit je bij een zwembroek altijd goed. Donkerblauw draag je aan het begin van de zomer, want dan heb je nog geen tan. Als je wat bruiner begint te worden kun je naar het strand gaan met wat lichtere kleuren om de benen. Naast effen kleuren kom je vaak ook goed weg met een print. Als je daarvoor kiest ga dan wel een een basic T-shirt als top.

Donkerblauwe chino

Nog een basic die zeker niet in je de kast mag ontbreken: een donkerblauw chino shortDeze broek is net zoals de beige chino perfect voor wat formelere gelegenheden. Het is dé korte broek voor een eerste date als het 30 graden is. Dit short is neutraal en komt net wat beter over dan een denim short. Combineer met een basic wit T-shirt of een lichblauw overhemd en je bent helemaal het mannetje.

Sweatpants short

In de winter is het uitermate fijn om na een lange dag thuis te komen, je sweatpants aan te trekken en op de bank te ploffen. Waarom zou dit in de zomer niet kunnen? Er zijn namelijk gewoon sweatpants shorts die super fijn zitten en die vrouwen stiekem heel aantrekkelijk vinden. Win-win! Het is niet de bedoeling dat je hierin gaat wonen. Keep it casual en draag zo’n short zo nu en dan.

Foto: Corey Saldana
Total
0
Share