To-do: klusprojecten om dit jaar te fixen

CREDITS: Samantha Fortney | Unsplash

Klussers zijn weer zo blij als een kind. Hun favoriete winkel is namelijk weer open tot 17:00 uur: de bouwmarkt. Of je nu een ambitieus project voor ogen hebt zoals je eigen blokhut of nog steeds die lekkende kraan moet fixen, de materialen zijn weer toegankelijk. Daarom is tijd om een to-dolist te maken van jouw klusprojecten voor dit jaar.

Het is tijd om te klussen

Hoe mannelijk is het om je eigen shit op te lossen in en rondom je huis. Vloertje hier, likje verf daar en af en toe een extra plankje voor de fotolijstjes van je vrouw. Mocht je nog wat inspi nodig hebben… Bij dezen.

Geboren met twee linkerhanden? Geen probleem, ook voor jou zitten er ideetjes bij.

Je eigen mancave in de achtertuin

Een mancave. Elke man wil er eigenlijk een, maar die moet wel even gerealiseerd worden. Ben je al een tijdje aan het fantaseren? Dan is het nu tijd om van je luie reet af te komen. Het uitgangspunt voor een toffe mancave is uiteenlopend. Een tuinhuis waar je nu alleen troep bewaart kan een nieuwe eindbestemming krijgen. Of je bouwt een volledig nieuw onderkomen.

Hoe je het doet, maakt eigenlijk niet uit. Als jouw mancave maar een weerspiegeling is van jou als persoon. Hier lees je hoe je de ultieme mancave inricht.

Bouwmarkt open - MANIFY
Foto:

Upgrade de home office

Werk je nog steeds aan de keukentafel? Dan is het tijd om nieuwe plannen te maken, vriend. Inmiddels zijn je designstoelen namelijk wel doorgezeten en voelt je rug na een thuiswerkdag waarschijnlijk als nat crêpe papier.

Een home office is tegenwoordig the way to go. Mocht je die al wel hebben, maar niet helemaal tevreden zijn, dan is een upgrade aan de orde. Wat dacht je van een setje sfeervolle ledstrips of een reorganisatie van je workspace. Laat je creativiteit de vrije loop…

Bouwmarkt open - MANIFY
Foto: Carl Heyerdahl

Bouw je eigen eettafellamp

Voor deze klus hoef je geen Bob de Bouwer senior. Het maken van je eigen lamp is tof, maakt de ruimte compleet en het is easy. Bij de bouwmarkt kun je tegenwoordig veel soorten bedrading en fittingen kopen om jouw eigen lamp samen te stellen. Er gaat een wereld voor je open. Haal een oude boomstam uit het bos en in no time heb je zelfgemaakt kunstwerk in de kamer hangen. Geen ruimte in huis? Dan bouw je een lamp voor je mancave of home office.

Bouwmarkt open - MANIFY
Foto: Brooks Rice

Een frisse wind door het (dak)terras

Als je deze winter even doorbikkelt, dan ben je deze zomer helemaal het mannetje op je (dak)terras. Dit is namelijk het moment om eraan te sleutelen. Als de zon begint te schijnen kun jij de tofste VrijMiBo’s organiseren. Jij drinkt dan een biertje met je mater, terwijl je buurman nog staat te zwoegen.

Geef je terras een opfrisbeurt door bijvoorbeeld een nieuwe vloer te leggen of creëer je eigen urban jungle. Een buitenkeuken kan natuurlijk niet ontbreken op de zwoele zomeravonden die gaan komen. Daarbij gebruik je kruiden uit je eigen kruidentuin. 

bouwmarkt open, To-do: klusprojecten om dit jaar te fixen
Foto: Daria Shevtsova

Opfrissen

Voordat je echt kunt genieten van de lentezon, zul je toch nog even moeten wachten. Het opfrissen van je huis is dan ook geen overbodige luxe. Struin het internet eens af naar toffe DIY-projecten om je huis een design touch te geven. Zo kun je een muur in de zithoek behangen of een muurtje voorzien van een extravagant kleurtje. Eventueel met patroon. Het internet staat vol met DIY-projecten, waarmee zelfs jij met je twee linkerhanden uit de voeten kunt. Kama-jaja-jippie-jippie-jeey!! 

bouwmarkt open, To-do: klusprojecten om dit jaar te fixen