Deze kaart laat de beste technoclubs ter wereld zien

Als je op een tripje in het buitenland bent, wil je daar alles uithalen. Je wilt alle culturele hotspots bezoeken, eten in de lekkerste tentjes en natuurlijk een dansje wagen in de beste clubs. Maar waar moet je dan naartoe? Persoonlijk ga ik googelen en rondvragen bij locals, maar dit kost veel tijd en het is dan nog maar de vraag of je uiteindelijk op de juiste plek belandt. Sta je ineens in een gare kroeg met hooguit tien dronken kerels. Herkenbaar? Dan is deze kaart met de beste technoclubs ter wereld wat voor jou!

Techno Traveller Map

Deze ultieme party kaart is gemaakt door Matthieu Rodrigues, een DJ, producer en evenementen organisator uit Parijs. Met zo’n lijstje achter je naam weet je wel waar je moet zijn. De kaart laat zien waar de allerbeste house- en technoclubs te vinden zijn. En niet alleen maar op voor de hand liggende plekken als Berlijn en Londen. Ooit afgevraagd waar je in Kenia, Uruguay of de Filipijnen moet zijn om helemaal los te kunnen gaan? Deze map geeft je het antwoord!

Inmiddels staan er al bijna 500 clubs op de kaart, maar Rodrigues staat altijd open voor aanvullingen. Dus ken jij nog een toffe tent die echt niet mag ontbreken? Dan kan je via de website van Techno Traveller Map een verzoekje in dienen en wie weet komt jouw suggestie dan wel op de kaart terecht. Zo help je je fellow ravers!

Beste-technoclubs-ter-wereld1
Foto: Awakenings

Nederland goed vertegenwoordigd

Wij Nederlanders zijn niet vies van een feestje. Niet gek dus dat ons kleine landje het tot deze kaart heeft geschopt. En niet met één club, met wel 13 (!) namen zijn we erg goed vertegenwoordigd. Technoliefhebbers zijn dus wel even zoet in Nederland. Amsterdam kent de meeste toffe technotenten. Volgens Rodrigues moet je in onze hoofdstad naar DEPOT, Shelter, de WesterUnie, de Gashouder, De Marktkantine of De School. In Utrecht wil je gezien worden in BASIS of Poema en in Rotterdam ga je naar BAR, Toffler of Transport. Tot slot krijgen ook het noorden en het zuiden van ons land een vermelding. In Groningen ga je naar de club Paradigm, in Maastricht naar Complex.

De beste technoclubs ter wereld

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…