Jenga Ocean is gemaakt van oude visnetten

CREDITS: Bureo | Jenga

Zo aan het einde van het jaar proberen alle merken nog even een beetje goodwill mee te pakken. Zo komt Jenga nu met Jenga Ocean. Jenga is een populair spel wat terug te vinden is in vrijwel iedere spelletjeskast. Nu hebben ze een zwarte versie gemaakt van gerecyclede visnetten.

Jenga Ocean is gemaakt van visnetten

In de samenwerking met Bureo’s Net Positiva recycling program maakt Jenga van 2,3 vierkante meter visnet een set zwarte Jenga blokken. Visnetten dragen voor tien procent bij aan het plastic vervuiling van de wereldzeeën en oceanen.

Jenga speel je door eerst alle stenen op te stapelen. Vervolgens pak je ze één voor één uit de stapel en leg je ze bovenop. Op iedere steen die je er uit pakt bij Jenga Ocean staat een bedreigde diersoort. Daarbij vind je op de andere kant informatie over de gevaren van oceaanvervuiling.

Jenga Ocean - 3
Afbeelding: Bureo

Verpakking

De set op zich is weer verpakt in een verpakking die 100 procent recyclebaar is, maar ook is gemaakt van gerecycled karton. De doos is voorzien van handgetekende graphics van Lake Buckley, die zelf surfer en artiest is. Deze versie van Jenga is er eentje voor na het Kerstdiner, wanneer je de vaste handen en die van je familieleden wilt testen.

Jenga Ocean - 5
Foto’s: Bureo

Bureo’s Net Positiva recycling program

Bureo werd gevormd om oplossingen te vinden voor het groeiende plasticprobleem in onze oceanen. Ze willen door hun werk toekomstige generaties inspireren en sociale verandering op gang brengen. Door het programma Net Positiva willen ze de gevolgen van afgedankte visnetten beperken. Oceaanbewoners als schildpadden en vissen raken verstrikt in deze ronddrijvende netten, met verstrekkende gevolgen. Voor veel vissers is het duur op oude netten op de juiste manier te recyclen, door het programma van Bureo willen ze ervoor zorgen dat het voor deze vissers makkelijker is om de netten af te danken. Zonder dat deze een gevaar vormen voor de ecosystemen. Zij maken er nieuwe producten van zoals Jenga Ocean.

 

 

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…