Is de Apple Watch als bed partner überhaupt haalbaar?

CREDITS: Chris Abney | Unsplash

De Apple Watch is altijd in je buurt. Hij zal je altijd volgen waar je ook gaat. Zelfs tijdens je work-out is de Apple Watch een bekende partner. Echter wanneer we de geruchten mogen geloven heb je er binnenkort een nieuwe bed partner bij. De Apple Watch wordt namelijk voorzien van een functie om ook je slaap te tracken, maar hoe lang die het gaat volhouden is maar de vraag…

De Apple Watch als bed partner, maar voor hoe lang?

Het idee van je Apple Watch rond je pols tijdens het slapen is aantrekkelijk. En met de vijfde generatie van het horloge moet dit dan ook echt gaan gebeuren. Nu heb je eindelijk de gegevens waarmee je kunt bewijzen dat je toch niet zo’n goede nachtrust hebt gehad. Hierdoor is zelfs mogelijk om te kijken wat die biertjes in de kroeg doen met je slaapcyclus.

App op je iPhone

Op dit moment kun je met een wekker-app op je iPhone een tijdstip instellen waarop je wakker wenst te worden. Op basis van je slaap kan de app bepalen wanneer het beste moment is om je te wekken. Daarnaast zal de app je ook vertellen wanneer het verstandig is om onder de wol te duiken.

Wanneer de app ook beschikbaar komt voor de Apple Watch en je er dus een extra bedpartner bij hebt, is het maar de vraag wanneer je deze gaat opladen… Terwijl jij slaapt, is jouw horloge namelijk hard aan het werk dankzij de ‘never turn off’ functie.

De Apple Watch als bed partner

Oke, even rekenen. Door de ‘nooit uitschakelen functie’, gaat jouw horloge ongeveer 18 uur mee. Hiermee kom je dus 6 uur te kort op onze 24-uurs klok. Dat zou dus betekenen dat je hem na twee uur ook welterusten kan wensen.

Voor degenen die de dag beginnen met een uurtje rammen in de gym is het opladen van het horloge tijdens de morning routine geen optie. Ben je nou niet zo fanatiek, dan is het geen probleem en kun je de Apple Watch opladen tijdens het douchen.

Een markt vol fitness trackers

Er zijn heel wat fitness trackers op de markt te vinden die langer mee gaan dan de achttien uur die het horloge van Apple haalt. Sommigen halen zelfs een aantal dagen en deze kun je dus opladen terwijl je aan je bureau zit (omdat je dan stil zit).

Dus hoewel er wellicht een sleep-tracker naar de Apple Watch komt, kun je hem maar beter blijven gebruiken voor je dagelijkse beweging en hem ’s nachts gewoon in zijn mandje leggen. Mocht je nou beiden willen, misschien wil je dan meer weten over bifasische slaap?

 

Apple Watch partner, Is de Apple Watch als bed partner überhaupt haalbaar?
Foto: Hutomo Abrianto