Money makings: deze klassieke auto’s hebben het beste rendement

CREDITS: Bigstock

We investeren massaal in aandelen, crypto en goud. En dat gaat niet zonder risico. Maar heb je ook weleens gedacht aan je zuurverdiende centen in klassieke auto’s stoppen? Confused.com deed onderzoek – vanaf 2019 tot nu – naar 200 klassiekers en heeft een lijst samengesteld waarmee jij geld kan verdienen. Eén van de uitkomsten is namelijk de top 20 klassieke auto’s met het hoogste investeringsrendement.

Geld verdienen met classics

Als je een nieuwe auto koopt, van een Mercedes Sprinter tot een Ford Mustang, schrijf je af als je de A2 opgaat. Maar er zijn dus ook jongens die juist geld opleveren. Met als grote winnaar: de Ferrari F355. Deze bak kon je in mei 2019 kopen voor €57.200, en nu kost-ie je €179.520. Dat betekent een stijging van 213,8% in bijna drie jaar.

Ook de tweede en derde plaats zijn voor Italianen. Een beetje als fine wine dus. Op de twee plaats staat de Ferrari Testarossa. In 2019 tikte je die op de kop voor iets meer dan €100K, nu moet je €212.080 neertellen. De top 3 wordt gecompleteerd door de Lamborghini Miura. Dit juweeltje kostte in 2019 nog al €814.000, maar in 2022 zelf het dubbele: €1.628.000. Bizar. Check hier de gehele top 20, in Britse ponden:

Foto’s van de classics vind je onderaan

, Money makings: deze klassieke auto’s hebben het beste rendement
Tabel: Confused.com

Nog meer results

Het onderzoek draaide niet alleen maar om ROI. Er is ook gekeken naar populariteit. Zo is er het meest ‘gegoogeld’ naar de Nissan Skyline GT-R. Mensen tikten het afgelopen jaar deze auto maar liefst 8.21 miljoen keer in. Daarnaast werden ook de Lamborghini Countach (4,8 miljoen) en de Ferrari F40 (4,1 miljoen) vaak gezocht. Op social media doet de Lambo Diablo het goed. De klassieker werd meer dan 150.000 keer gepost op Instagram en heeft 14,6 miljard views opgeleverd op TikTok.

Interessante cijfers als je een (aardig) zakcentje over hebt en in iets wil gaan investeren. Dit is toch net effe iets anders. En mooiers ook vooral.

, Money makings: deze klassieke auto’s hebben het beste rendement
Ferrari F355
, Money makings: deze klassieke auto’s hebben het beste rendement
Ferrari Testarossa
, Money makings: deze klassieke auto’s hebben het beste rendement
Lamborghini Miura