Helweek: jezelf een week lang afpoeieren om juist te groeien

CREDITS: Carl Heyerdahl | Unsplash

Normaal gesproken kom je rond een uurtje of vijf uit de kroeg rollen en duik je je bed in. Het komt dan ook niet in je gedachte om een week lang op deze bizarre tijd juist uit bed te komen. En niet zomaar, maar om uit je comfort zone te stappen en op zoek te gaan naar verbeteringen bij jezelf. Een week vol sport, wijze lessen en het ontsnappen aan je gewoontes met begeleiding van inspirerende mensen. De ‘Helweek From Home’ biedt je de optimale kans om aan jezelf én aan je doelen te werken. En wat moet je anders in deze tijd? Juist ja, helemaal niks.

Helweek: jezelf een week lang afpoeieren om juist te groeien

Je gaat in deze week dus werken aan je doelen en dromen maar vooral aan jezelf. “De Helweek From Home zijn 7 dagen die je leven veranderen. Waarom? Omdat je jezelf gaat uitdagen om het eens even helemaal anders te doen. Je breekt uit al je routines en we weten allemaal dat dat is waar de magic happens.” Een flinke klus dus.

Uitstelgedrag
Foto: Marvin Meyer

Helweek

Het draait deze week allemaal om jezelf, om jouw dromen of doelen. En dat gaat natuurlijk niet over een machtige roadtrip door Amerika, maar wat je écht wil bereiken in het leven. In deze week ga je daaraan werken door middel van verschillende onderwerpen. Je gaat werken met time-management, je stapt uit je comfort zone, maar er wordt ook gezocht naar innerlijke rust. Je kan pas echt goed in actie komen als je ook echt rust hebt. Daarnaast word je dus uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen, en dat is altijd goed.

From home

Tijdens de ‘Helweek From Home’ word je een week lang meegenomen door het team van Meetings In The Sun. Hierbij word je elke ochtend voorzien van sportsessie en kennissessies met elke dag een ander onderwerp. Je krijgt een strak uitgewerkte planning en je kan dit allemaal meemaken vanuit je eigen huiskamer. Of de rest daar altijd even blij mee zijn als je ’s ochtend vroeg staat te springen in de keuken is nog maar de vraag, maar je doet het om jezelf te verbeteren. En wellicht kun je ze motiveren om ook een sessie mee te doen.

thuiswerken
Foto: Ruben Daems

Thema

De aankomende editie is alweer de derde. Deze ligt in lijn met de timing van de week: midden in de zomer. De tropische temperaturen en heerlijk zon zorgt er natuurlijk voor dat je elke dag met je gezicht in de zon wil zitten, je wil naar buiten en jezelf laten zien. Het zijn thema’s die terug komen in deze machtige Helweek. In deze derde editie is er een speciale gast als klapper op de vuurpijl, namelijk de Noorse schrijver van het Helweek boek, Erik Bertrand Larssen. Daarnaast zullen ook andere toppers zoals Gwen van Poorten, coach Tibor en sjamaan Saraï Pannekoek aanwezig zijn.

De Helweek laat je dus het maximale uit jezelf halen en in deze week ga je jezelf proberen te ontwikkelen op allerlei fronten. Een week volledig uit je comfort zone wat leidt tot leerzame momenten, lessen van inspirerende mensen en er vol voor gaan. Dat is waar de Helweek voor staat.

Eigen ervaring

Het Manify-team heeft ook meegedaan aan de vorige editie van de Helweek. Een gek gezicht om iedereen zo vroeg in de ochtend achter een computerschermpje te zien staan. Je voelt jezelf op sommige momenten een redelijke debiel als je staat te dansen in de keuken, maar het gevoel van voldoening overheerst zodra je klaar bent. Het activeert je om de dag aan te pakken en er vol voor te gaan.

De drempel om mee te doen is misschien niet zo hoog, maar het actief mee blijven doen is het lastige. Maar we garanderen je dat dit het zeker waard is. Je gaat jezelf tegenkomen deze week, maar als je dit vol blijft houden geeft het een ontzettende boost en nog meer kracht om door te stomen. Aan het einde van de week kijk je terug op een periode waarin je grenzen hebt verlegd en het maximale uit jezelf hebt gehaald. En dát is waar je het voor doet.