Goede voornemens waar je wel iets aan hebt

CREDITS: Screenshot The Great Gatbsy | Warner Bros. Pictures

De mens is een gewoontedier. We zijn gek op onze gewoontes en allergisch voor verandering. Toch is verandering belangrijk, want verandering = groei. In het geval van goede voornemens voor persoonlijke groei. Dit zijn vijf goede voornemens voor 2022 waar je nog niet aan had gedacht.

Écht goede voornemens voor 2022

Jaarlijks zien sportscholen een piek in het aantal abonnementen dat wordt aangeschaft in januari. Het gros van deze mensen houdt het echter na een aantal weken al voor gezien. Het houden aan goede voornemens wordt vaak verbroken doordat het in je hoofd als groot obstakel voelt. Wanneer je iedere ochtend weer met jezelf afspreekt dat je vandaag weer met je goede voornemen bezig gaat, maak je het een doel van de dag. Lekker behapbaar dus. En wij geven je tips om goede, échte voornemens te vinden:

Leer iets nieuws

Een skill leren is altijd een goed idee. Waarom zou je aan het einde van dag op de bank gaan liggen als je die tijd ook kunt steken in het leren van iets nieuws? Ga verder waar je ooit bent gestopt of begin aan iets onbekends. Online kun je over iedere nieuw vaardigheid voldoende informatie en cursussen vinden om jezelf een completer mens te maken dan je al bent. In MANIFY Interests hebben we al heel wat interessante skills beschreven. Een nieuwe skill voor in 2022 zit er voor jou sowieso bij.

Boeken lezen
Foto: SplitShere

Laat je minder afleiden

De hele dag worden we aan onze mouw getrokken. Whatsapp, Facebook, Instagram, e-mail en ga zo maar door. Allemaal aandachtstrekkers die jou afhouden van waarop je echt wil focussen. Ga dus wat vaker offline en ga hetgeen doen wat écht belangrijk voor je is. Bijvoorbeeld het leren van iets nieuws in 2022.

Meer groen in je leven

Ga in 2022 op zoek naar meer groen om je heen. Het is wetenschappelijk bewezen dat een groene omgeving je creatiever maakt en een positieve bijdrage levert aan je mentale gezondheid. Haal ook meer planten naar binnen om je interieur een nog betere vibe te geven.

Goede voornemens 2022

Meer leven, minder spullen

Er is een heleboel troep te koop in de winkel en online. En waarschijnlijk heb je in het afgelopen jaar ook spullen gekocht die nu stof aan het verzamelen zijn bij de overige rotzooi. We willen je niet stimuleren om gelijk een minimalistische levensstijl aan te nemen, maar gooi de spullen weg die je al langer dan een jaar niet hebt aangeraakt. Even stevig ontspullen. Wil je iets nieuws, vraag je dan af of je het echt nodig hebt. Van het geld wat je daarmee bespaard kun je weer andere leuke dingen ondernemen.

Haal het rijbewijs wat je nog niet hebt

Autorijden, bijna iedereen mag het. Of iedereen het ook kan valt te betwisten. Uiteraard hoor jij niet bij deze tweede groep. Ga in als een van jouw voornemens in 2022 jouw roze pasje vullen met een nieuw rijbewijs. Misschien heb je al te vaak je vader moeten bellen om iets te vervoeren in een grote aanhanger of zit jij thuis terwijl jouw vrienden op motortrip zijn. Het halen van een nieuwe rijbewijs is nooit verspilde moeite.

Sportster S
Foto: Harley-Davidson

Zo ga jij je houden aan je nieuwe goede voornemens in 2022

Het blijkt dat negen van de tien goede voornemens te groot zijn waardoor ze eerder een obstakel vormen dan iets positiefs. Misschien zit het mislukken van een goed voornemen eigenlijk al in de naam en kun je het beter een doel noemen. We weten allemaal dat we een project ook opdelen in kleinere delen om het behapbaar te maken. De manier om je goede voornemers te laten slagen in 2022 is het opdelen in kleine stukken. Daardoor voelt het niet als een zware last, maar als een uitdaging.

Don Draper

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…