De fashion trends voor mannen in 2021

CREDITS: Bigstock

Mode, fashion of nog mooier in het Spaans: la moda. Het blijft een wispelturig fenomeen. Corona gaat het modebeeld veranderen. Omdat we in het weekend toch niet de deur uit kunnen. Toch gaan we in 2021 ook fashion trends terugzien. Mensen blijven mensen; we vinden het tof om te experimenteren.

Een beetje man volgt trends op zijn eigen manier. Stijlvolle mannen zorgen ervoor dat ze hun eigen stijl hebben met een vleugje trends. Modetrends zijn te spotten op straat, maar dan ben je misschien al te laat. Wij helpen je door de fashion trends voor mannen van dit jaar in één artikel op een rijtje te zetten.

Dé fashion trends voor mannen in 2021

Zonder fashion trends geen vernieuwend straatbeeld en zonder vernieuwend straatbeeld is het maar saai. Je kan hier een steentje aan bijdragen door de trends van dit jaar te volgen en toe te passen op een subtiele manier. Dit laatste is belangrijk: blijf bij jezelf en laat jezelf niet meesleuren in de wereld van trends. Omarm de fashion trends van 2021 en zorg ervoor dat je ze toepast op jouw eigen wijze.

Tailoring 2.0

In de wintermaanden dealen we met kelderende temperaturen en vrieskou. Een goede jas is dan geen overbodige luxe. Iets dat we deze winter veel zullen zien zijn de oversized varianten. Vooral de jassen met brede schouders en dramatische mouwen gaan het goed doen. Natuurlijk kun je deze trend zelf invullen hoe hij het beste bij je past en hoef je niet met het meest extravagante model aan te komen. Kijk vooral wat je zelf tof vindt.

Als de winter stilletjes voorbijgaat maakt de jas plaats voor overshirts. Ook deze mogen oversized gedragen worden. Hier vind je de meest stijlvolle overshirts van dit moment.

winter trends 2021
Foto: Bigstock

Squares

Ieder jaar duikt hij weer op en ook dit jaar is ‘ie weer van de partij: de ruitenprint. Hiermee kun je nooit de fout in gaan en het is een echte classic. Kies je voor een geruiten broek, jas, overhemd of trui? Alles is goed.

felle kleuren
Foto: Bigstock

Vandaag is rood

En niet alleen vandaag, maar het aankomende jaar zul je de kleur rood in het straatbeeld zien verschijnen. Dit is een van de trends die je op iedere mogelijke manier kan toepassen en dus voor velen wel in zijn straatje zullen passen. Ook hierbij geldt weer, je kunt het zo bont maken als je zelf wil. Alleen je hoeft niet bang te zijn om te experimenteren.

Rood klinkt op zichzelf misschien een heftige kleur die niet voor iedereen weggelegd is, maar in combinatie met bijvoorbeeld minder opvallende andere items kan het ook voor jou werken.  Ook tot in de kleinste details zul je rood terug zien komen. Probeer het dus vooral uit.

fashion trends 2021, De fashion trends voor mannen in 2021
Foto: Bigstock

 

70’s all over again

Ieder jaar gaan we terug in de tijd. Dit jaar gaan we naar de 70’s. Alle prints, kleuren en patronen die toen hot and happening waren, zijn terug van weggeweest. Omdat het voor jou misschien niet weggelegd is om een complete corduroy, fluweel, hippie of tie die outfit aan te trekken, kun je het ook rustiger aanpakken. Kies bijvoorbeeld één 70’s item dat bij jou en je garderobe past en voeg zo toch een 70’s toch aan de look toe. Je hoeft niet de deur uit te gaan als de moderne Mick Jagger. Mag natuurlijk wel.

fashion trends 2021
Foto: Bigstock

Leer, leer en nog eens leer

Trek die leren jassen, broeken, hoeden en petten maar uit de kast, want deze winter mogen ze weer! Je kunt het hierbij zo ver gaan als je zelf wil, maar zelfs met alleen een leren jas ben je al helemaal on trend.

fashion trends 2021
Foto: Bigstock

Faux fur

Hij was the king of the runway dit seizoen, de faux fur jas. Hoewel de ladies al meerdere seizoenen met deze jassen pronkten, mogen ook de mannen zich er komende winter aan wagen. Hij is perfect voor het koude Nederlandse weer én heel stijlvol. Wat wil je nog meer?

fashion trends 2021
Foto: Bigstock

The return of the tie

Jawel, het is echt waar. De stropdas is terug en onmisbaar voor in je wintergarderobe. Hij was dit seizoen bij veel merken op de catwalk te vinden, zoals bijvoorbeeld bij MSGM, Prada en Off-White. Reden genoeg om ‘m uit je kast tevoorschijn te halen.

fashion trends 2021
Foto: Bigstock

Krijtstreep

De tijd dat alleen een iets te dikke Amerikaanse bankiers, gangsters of mannen met een werktitel van meer dan drie woorden een krijtstreep pak droegen is al even geleden. Weg dus met die negatieve bijsmaak, want het huidige krijtstreep pak is een must voor een ieder die er scherp uit wil zien.

fashion trends 2021, De fashion trends voor mannen in 2021
Foto: Bigstock

Nautical

De zee is al sinds jaar en dag een inspiratiebron voor de wereld van herenmode. De peacoat is daar hét bewijs van. Dit jaar gaat het naar een nóg hoger niveau. Nu mag je ook de vissersmutsen en Bretonse truien uit de kast halen. De kans is namelijk groot dat je deze trend al in je kast hebt liggen. Dat scheelt weer een slok op de borrel.

Jezelf van top tot teen in werkkleding van havenarbeiders is overdreven. Als je een paar belangrijke items hebt in je garderobe hebt kom je een heel eind. De trend gaat bij de naam ‘shipster’. Touché.

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…