Hoe de “Here We Go” van Fabrizio Romano het geluid van X werd

CREDITS: Doubletapcontentofficial | WikiMedia Commons

“Here we go”  – Fabrizio Romano

Drie simpele woorden die de Italiaan via Twitter, uh, correctie, X de eeuwigheid in heeft gestuurd. Want als Fabrizio de drie magische woorden in een nieuwe tweet heeft geplaatst, weet iedereen in de voetbalwereld dat het kogeltje rond is.

Hoe krijgt ‘ie het voor elkaar?

De man geboren in Napels, krijgt het gewoon altijd voor elkaar om als eerste de inside scoops naar buiten te brengen. Het zit gewoon in zijn DNA. Op 16-jarige leeftijd begon Romano als student al met schrijven over voetbal, waarna hij in 2011 daadwerkelijk ‘voetbaljournalist’ aan zijn Linkedin-pagina mocht toevoegen na zijn eerste exclusieve nieuwtje. Een nieuwtje dat er uiteindelijk voor zorgde dat Fabrizio in 2012 zijn eigen “here we go” kreeg met zijn spreekwoordelijke transfer naar Sky Sport Italy. Door deze job, breidde het netwerk van Fabrizio zich alsmaar verder uit.

Doorbraak van Fabrizio Romano

Ondertussen mag je toch echt wel spreken van een waar netwerk koninkrijk. Door alle contacten in de telefoon van de transfergoeroe, had hij in 2021 het eerste nieuws dat Ronaldo zijn return naar Manchester United zou maken. De Italiaan kwam zelfs drie minuten voordat United er zelf mee kwam. Sinds die “here we go“, weet iedereen in de voetbalwereld wie Fabrizio Romano is. Met 18,7 miljoen volgers is Fabrizio een grootheid op X. Sterker nog: de Italiaan is ondertussen de meest invloedrijke persoon op het platform en zet daarmee bijvoorbeeld Elon Musk buitenspel.

Een dag in het leven van Fabrizio Romano

Zijn gave om als eerste het nieuws te hebben, is misschien ook wel een beetje zijn valkuil. Dat klinkt misschien gek, maar Fabrizio en rust passen niet met elkaar door de deur.  “Ik maak denk ik vijftig telefoontjes per dag. En ik slaap van 5 tot 10, de overige 19 uur pleeg ik telefoontjes en zit ik op WhatsApp.” Dat kan niet gezond zijn. Een ‘day in the life of Fabrizio‘, is dus hectisch met hoofdletter H. Gelukkig hebben wij door het Youtube-kanaal van B/R Football al een klein kijkje in dat leven genomen. We zien hoe Fabrizio te werk gaat en hoe druk hij nou eigenlijk echt is. Een must watch voor elke voetbalfan.