Elon Musk wil muziek in ons brein streamen met een chip

CREDITS: Bigstock

Naast SpaceX, Bored Company en Tesla heeft Elon Musk nog een aantal bedrijven, waaronder Neuralink. Dit bedrijf is hoogstwaarschijnlijk bezig met een chip waarmee je in de toekomst muziek kunt streamen via een chip in je brein. Uiteraard is dit niet het hoofddoel van het bedrijf.

Neuralink Corporation is een Amerikaans neurotechnologiebedrijf, opgericht door onder anderen Elon Musk. Het bedrijf maakt brain-computer interfaces (BCI’s). Dat zijn chips die in je hoofd kunt implementeren voor directe communicatie tussen je brein en een computer. Best sick!

Muziek streamen door middel van een chip in je brein

Het doel van Neuralink Corporation is om mensen te helpen om de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie bij te houden. Daarnaast kan Neuralink ingezet worden voor medische doeleinden en in de psychologie. Maar we waren hier voor iets anders. Het streamen van je favoriete muziek doormiddel van een chip in je brein. Dat klinkt echt letterlijk als muziek in de oren. Of toch niet?

Het balletje kwam aan het rollen toen iemand via Twitter de volgende vraag stelde: “Als we Neuralink implementeren, kunnen we dan ook direct muziek streamen via de chip in ons brein?”. Elon Musk reageerde daarop met een resolute “Ja”.

, Elon Musk wil muziek in ons brein streamen met een chip
Foto: Neuralink

Neuralink

Dat Elon Musk aan iets groots werkt met Neuralink, is bekend. Of dat direct te maken heeft met muziek streamen via een chip in je brein is nog maar de vraag. Eerder maakte de miljardair en innovator bekend dat hij op 28 augustus een update geeft over de nieuwe ontwikkeling van het bedrijf.

Daar moeten we dus nog even op wachten, maar als we Elon Musk moeten geloven worden we allemaal cyborgs. Yikes!

https://www.youtube.com/watch?v=S6u1BpRbmSg