Het is zover: Elon Musk is nu de rijkste persoon op aarde

Het was niet de vraag óf het ging gebeuren, maar wanneer: Elon Musk is nu de rijkste persoon op aarde. Door een koersstijging van Tesla heeft hij Jeff Bezos ingehaald. De geniale gek is nu $185 miljard waard. Één miljard meer dan de oprichter van Amazon. Bezos heeft ongeveer drie jaar mogen genieten van de titel ‘rijkste persoon op aarde’.

Elon Musk is nu de rijkste mens ter wereld

Nu zou je denken dat Elon gaat genieten van zijn succes. Even met een koud biertje naar de sterrenhemel kijken, dromen over de toekomst van SpaceX. Maar nee hoor, niets is minder waar. Hij heeft zelf namelijk gereageerd op het nieuws met twee Tweets: ”How strange” en ”Well, back to work”.

Deze Tweets typeren Elon Musk natuurlijk, terwijl het ook stoerdoenerij kan zijn. Hij wil laten zien dat het niks met hem doet. Een goed teken hoor, maar toch denken we dat hij trots in zijn bedje ligt vanavond. Als hij überhaupt slaapt…

 

 

2020 een slecht jaar? Niet voor Musk

Aan het begin van dit jaar werd zijn vermogen nog geschat op $27 miljard. Dat betekent dus dat zijn vermogen in één jaar met $158 miljard gestegen. Wie had het hier over een slecht 2020?

Tesla bleef dit jaar maar koerssprongen maken. Het merk produceerde in 2020 meer dan een half miljoen auto’s. De aarde is te klein voor Musk, dus hij gaat zich ook meer en meer richten op de ruimte. Met zijn bedrijf SpaceX wil hij mensen naar de maan en Mars vervoeren.

Check ook: Vijf adviezen van Elon Musk voor een hogere productiviteit 

Elon Musk
Foto: Bigstock