Dit zijn de meest machtigste personen ter wereld

De wereld kent genoeg machtige personen. De een is machtig geworden door zijn vermogen, de ander door opvolging van de kroon en weer een ander door verkiezingen in een land. Een hoop van deze personen beweren waarschijnlijk de meest machtigste persoon ter wereld te zijn. Echter kan er echter maar één de machtigste zijn. Daarom vandaag wie deze titel nu echt krijgt.

Dit zijn de meest machtigste personen ter wereld

#5 Jeff Bezos

Deze man is het hoofd van Amazon. Zijn vermogen wordt geschat op $133.5 miljard en is daarmee de rijkste persoon ter wereld. Ter vergelijking: Bill Gates zijn vermogen wordt geschat op $90 miljard. Jeff Bezos is net als veel Amerikaanse bedrijven begonnen in een garage. Zijn andere passie is ruimtevaart en hij heeft dan ook zijn eigen luchtvaartbedrijf genaamd Blue Origin. Hij ontwikkelt op dit moment een herbruikbare raket die passagiers zal gaan vervoeren. Daarnaast heeft Jeff Bezos in 2013 The Washington Post gekocht voor $250 miljoen en wil hij met ‘Bezos Day One Fund’ dakloze gezinnen helpen en kleuterscholen in de VS creëren, met een bedrag van $2 miljard! Jeff Bezos behoort daarmee zeker tot een van de meest machtigste personen ter wereld.

machtigste personen ter wereld, Dit zijn de meest machtigste personen ter wereld
Credits: Dennizn

#4 Angela Merkel

Angela Merkel is de eerste vrouwelijke bondskanselier van Duitsland en dient op dit moment haar vierde termijn. Eind vorig jaar liet ze weten dat ze zich in 2021 niet meer verkiesbaar stelt voor een nieuw termijn als kanselier. Angela Merkel leidt de sterkste economie van Europa en heeft Duitsland door de financiële crisis geholpen. Ze wordt gezien als een sterkte vrouw wie opkomt tegen Donald Trump en meer dan een miljoen Syrische vluchtingen heeft opgenomen in Duitsland.

machtigste personen ter wereld, Dit zijn de meest machtigste personen ter wereld
Credits: Palinchak

#3 Donald Trump

De één houdt van deze man en een ander heeft er helemaal niets mee. Donald Trump werd de eerste miljardair-president in de Amerikaanse geschiedenis. Het grootste gedeelte van zijn vermogen ligt vast in een zestal gebouwen in en rond Midtown Manhattan in New York City. Daarnaast is hij eigenaar van golfbanen, een wijnmakerij en heeft hij zijn naam in licentie gegeven aan bedrijven over de hele wereld.

machtigste personen ter wereld, Dit zijn de meest machtigste personen ter wereld
Credits: Palinchak

#2 Vladimir Putin

Deze Russische president heeft de invloed van zijn land over de hele wereld bekend gemaakt. Vladimir Putin is in 1952 geboren in Sint-Petersburg. Tijdens het presidentschap van Yeltsin diende hij een jaar als premier en wist in 2000 het hoogste ambt te bereiken. Zijn internationale invloed komt vooral voort uit de afhankelijkheid van Europa van Russische olie en gas. Gazprom is dan ook het grootste bedrijf in Rusland, dat tevens staatseigendom is, en het grootste aardgasbedrijf ter wereld. Daarmee is het een van de grootste leveranciers van de EU. Met deze machtspositie behoort Vladimir Poetin zeker tot de machtigste personen ter wereld.

machtigste personen ter wereld, Dit zijn de meest machtigste personen ter wereld
Credits: Dimitro Sevastopol

#1 Xi Jingping

Zoals eerder gezegd: de titel van ’s werelds machtigste persoon kan maar voor één iemand gelden. Deze titel gaat naar Xi Jingping. Wie? Deze man is de leider van ’s werelds meest bevolkte land en de op een na grootste economie: China. Doordat dit land maar één politieke partij heeft, is Xi Jingping erg machtig. Door een wijziging in de grondwet is het zelfs mogelijk om langer dan tien jaar leider te blijven. Zijn politieke spreuk is de ‘Chinese droom’: durf hard te werken, werk hard om jouw droom en die van onze natie te verwezenlijken. Naar verwachting blijft Xi Jingping dan ook nog wel even op #1 van de meest machtigste personen ter wereld staan.

machtigste personen ter wereld, Dit zijn de meest machtigste personen ter wereld
Credits: Golden Brown
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…