Dit is waarom vrouwen soms een orgasme faken

Dat de ene vrouw minder makkelijk klaarkomt dan de andere is al meerdere malen wetenschappelijk bewezen. Dit kan een fysieke of een mentale reden hebben en elke vagina is anders. Als het bij de vrouw even niet wil lukken, kan ze ervoor kiezen om een orgasme te faken. Shit happens, het heeft echter niets te maken met het feit dat ze degene met wie ze seks hebben onaantrekkelijk vinden, maar waar ligt een orgasme faken dan wel aan? Ons radicale broertje Mellowed zet een aantal redenen voor je op een rij.

Waarom vrouwen soms een orgasme faken

Afleiding

Vrouwen zijn veel meer gericht op emoties dan mannen en kunnen daarom dingen moeilijker loslaten. Wanneer ze zich ergens druk om maken, doen ze dat dus ook nog tijdens de seks. De knop omzetten is voor veel vrouwen makkelijker gezegd dan gedaan en maakt het dus lastig om klaar te komen.

Vermoeidheid

Dit klinkt misschien als een slap excuus, maar na een super drukke dag kan het voor vrouwen soms moeilijk zijn om in de stemming voor een orgasme te komen. Dit geldt overigens ook voor mannen. Deze dagen zitten er nu eenmaal tussen, maar seks kan ook goed zijn zonder een orgasme!

liedjes
Foto: Walid Riachy

Zelfde riedeltje

Soms kan een move, waar de vrouw eerst helemaal lekker op ging en met trillende benen klaarkwam, behoorlijk saai worden. Wanneer de sekspartner merkt dat een trucje werkt zal deze daar snel op terugpakken. Het kan voorkomen dat je die move eigenlijk best wel beu bent en het orgasme dus faked om er maar vanaf te zijn. Je kunt hier beter eerlijk over zijn, anders zal degene met wie je seks hebt het de volgende keer gewoon weer doen.

Druk

Hoewel een orgasme kunnen krijgen op commando chill zou zijn, is dit niet iets wat veel mensen kunnen. Wanneer je merkt dat jullie allebei dicht tegen een orgasme zitten, kan het averechts werken als je partner wil dat je klaarkomt. Zo wordt de druk te hoog en gaat het hem niet meer worden.

Duurt te lang

Je kunt opwinding zien als een trein, je dient op tijd op te stappen anders moet je wachten tot de volgende. Wanneer voorspel of seks te lang duurt kan de zin als een kaartenhuis in elkaar vallen. Wanneer er niet op het juiste moment de juiste dingen worden gedaan, gaat het niks meer worden.

Goede bedoelingen

Uiteindelijk willen vrouwen hun partner gewoon niet kwetsen of teleurstellen. Terwijl een orgasme faken eigenlijk goed bedoeld is, is het niet per se goed voor je seksleven. Jouw partner denkt dat jij ultiem geniet én een hoogtepunt bereikt, terwijl dit eigenlijk nooit komt. Vertel wat je écht lekker vindt en probeer open te zijn. Kunnen jullie de volgende keer weer lekker samen tot een hoogtepunt komen.

kater
Foto: Dainis Graveris