Pro’s & Con’s: wel of niet op ‘de ware’ wachten?

CREDITS: Screenshot The Wolf of Wall Street | Universal Pictures

Je kent vast iemand die wacht totdat hij of zij ‘de ware’ heeft gevonden. Ook is er vast wel iemand die je kent en elk weekend smoorverliefd is op een nieuwe meid die hij net een avond kent. Je maat die wacht totdat hij de ware vindt, wordt vast en zeker wel eens voor gek verklaard omdat hij geen moves maakt op de prachtige dames in de kroeg. Maar misschien is dat zo gek nog niet. Uit reacties op een Reddit post blijkt dat het settelen voor iemand die niet the one is, een grote fout kan zijn. En dat wil je niet.

Waarom je geen genoegen moet nemen als zij niet de ware is

Onze grote vrienden op Reddit gingen dus weer los. De volgende vraag werd geplaatst: “Women who settled for someone that you knew wasn’t the one but was otherwise a good person, how is it going?”. Hier werd massaal op gereageerd, niet bepaald een goed teken. Ondanks er voornamelijk dames hebben gereageerd, zijn er genoeg wijze lessen die je hieruit kan trekken.

ware, Pro’s & Con’s: wel of niet op ‘de ware’ wachten?
Foto: Cottonbro

Ware liefde

Uit de reacties op Reddit blijkt dat een boel relaties met iemand die niet the one is, gewoon simpelweg niet werken. Het gaat misschien enige tijd goed, maar er komt een punt dat het gewoon niet meer gaat. “Finally ended it just under three years ago, after a decade of on and off. Now living a happy life with someone, who is definitely the one.”. Het gevoel dat je je échte ware liefde hebt gescoord is gewoon onverslaanbaar. Maar het lastige is dat je dat gevoel pas krijgt als het moment daadwerkelijk daar is. Dus je die ene maat die op de ware liefde wacht, heeft dus ergens wel een punt.

Imperfectie

“Seeing all of these comments, I’m really wary of people believing they need to find “the one.”. Het verhaal heeft gelukkig ook een andere kant. Het is dus niet dat je alleen gelukkig kan worden met the one. Maar de moraal van het verhaal gaat over de definitie van de ware liefde. Het hoeft geen perfecte situatie te zijn waarbij alles gaat over rozen. “My husband is my best friend, but whether you marry “the one” or someone else, a good relationship requires hard work and give and take. We have been through many events together, and we grew closer as a result. We are a team!” Je moet iemand vinden die je gelukkig maakt, dat is ware liefde.

En nu genoeg sentimenteel geluld.

De ware
Foto: Alejandra Quiroz