De vijf tofste oud & nieuw bestemmingen voor een roadtrip

Binnenkort mogen de champagneglazen alweer uit de kast. We brengen massaal een bezoekje aan de oliebollenkraam en trekken de mooiste pakjes aan. 2019 wordt uitgezwaaid en lachend gaan we 2020 tegemoet. Veel mensen zijn al druk in de weer om plannen te maken voor Oudjaarsavond. Van deze avond heeft iedereen doorgaans hooggespannen verwachtingen. Wordt het dit jaar een back to the eighties-feestje in de buurt, een gezellig diner met familie of toch een vakantie? Je kunt alle kanten op tijdens de laatste dag van het jaar, maar mocht je Nederland willen ontvluchten, dan zijn dit de tofste oud & nieuw bestemmingen.

De tofste oud & nieuw bestemmingen

Voor de mensen die genoeg hebben van de gebruikelijke Oud & Nieuw-feestjes en het nieuwe jaar willen inluiden op een originele en onvergetelijke manier hebben we de vijf tofste oud & nieuw bestemmingen voor een Europese roadtrip. Niet alleen leuk voor Oudjaarsavond, maar ook zeker de dagen daarna.

Innsbruck

Innsbruck is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij de tofste oud & nieuw bestemmingen, maar het hoort eigenlijk hoog op jouw lijstje te staan. Een van de weinige Europese steden die midden in de bergen ligt, geeft je altijd nét dat beetje meer. Zo ademt de stad outdoor en ben je binnen een half uur van hartje centrum, zo in de bergen. En dat komt goed uit voor skiërs, hikers en andere outdoor-enthousiastelingen die een avontuur graag vanuit een levendige stad willen doen.

Oud en nieuw in een stad die midden in de bergen ligt, is de ideale plek voor een lekkere jaarwisseling. Feesten in de stad, heerlijke kerstmarkten en misschien wel een vlokje sneeuw. Daarnaast is er in Innsbruck een hele dikke een vuurwerkshow in de bergen, die je vanuit de stad kan bekijken. Daarnaast kijk je naar een epische licht- en muziekshow aan de rivier de Inn. En het mooie is dat je Innsbruck makkelijk via de Duitse Autobahn kan bereiken.

Edinburgh

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland pakt uit met een grandioos Nieuwjaarsfestival. De stad komt bij elkaar om met trots ‘Hogmanay’ te vieren, wat ‘laatste dag van het jaar’ betekent. Het evenement wordt als gezien als één van de beste oudejaarsfeestjes ter wereld, waarbij je kunt genieten van straatartiesten, dj’s, foodtrucks en meer. Als klap op de vuurpijl vier je de jaarwisseling met een vuurwerkspektakel op het ritme van de muziek.

Nog een must voor alle Homanay-bezoekers is de historische Torchlight Procession, een indrukwekkende tocht van fakkeldragers die kriskras door de stad gaan, begeleid door trommels en fluiten, uitmondend in Holyrood Park. Edinburgh bereiken is eenvoudiger dan je denkt. De stad ligt op slechts een dag rijden van bijna alle plekken in heel het Verenigd Koninkrijk. Op de weg ernaartoe word je getrakteerd op de prachtige Schotse landschappen.

Edinburgh

Berlijn

De volgende bestemming op de tofste oud & nieuw bestemmingen lijst is de Duitse hoofdstad Berlijn. Het Berlijnse feest is uitgestrekt door een lange straat tussen de iconische Brandenbergpoort en de Overwinningszuil. Er zijn foodtrucks, laser- en lichtshows, circusacts en een grandioze vuurwerkshow.

Als je alvast wilt beginnen met je sportieve goede voornemens, dan kun je zelfs deelnemen aan de Spielbank Berlin New Year’s Eve Run, nog voordat de grote feesten losbarsten. Meer dan 2500 hardlopers rennen afstanden van twee tot tien kilometer terwijl ze uitzicht hebben over deze rauwe Duitse stad vanaf de Teufelsberg en de Drachenberg-heuvels. Stel je TomTom in naar Berlijn en onderweg zie je de adembenemende Duitse landschappen.

tofste oud & nieuw bestemmingen Berlijn

Londen

Londen is misschien wel dé tofste oud & nieuw bestemmingen van de wereld. En met de duizenden pubs, clubs, feesten en wereldberoemde vuurwerkshow is dat ook niet vreemd. Zodra de Big Ben twaalf keer slaat, begint het vuurwerk- en lichtspektakel. Je hebt bij de Thames een prachtige blik op deze show, maar kom niet te laat want anders heb je slecht tot weinig zicht. Uiteraard kan je de vuurwerkshow ook laten voor wat het is en je naar een van de epische feestjes in de stad begeven. Londen ligt overigens maar op zes a zeven uur rijden. Je neemt tussendoor wel de autotrein of de boot, waar je even lekker kan opladen voor NYE.

tofste oud & nieuw bestemmingen Londen

Madeira

Funcal, de hoofdstad van de Portugese eilandengroep Madeira, is de laatste stop op de tofste oud & nieuw bestemmingen. De mooie eilandstad is het thuis van ’s werelds grootste vuurwerkshow. Hier vind je de meest kleurrijke straatfeesten. Om 00:00 uur gaan er duizenden vuurpijlen de lucht in en barst het vuurwerkspektakel los over een zes kilometer lang gebied, dat het eiland en de omliggende oceaan tot mijlenver doet oplichten.

Madeira ligt in de noordelijke Atlantische Oceaan ten westen van Marokko en is het beste te bereiken met het vliegtuig. Zodra je landt, huur je een auto en maak je een bijzondere roadtrip rond dit eiland.

tofste oud & nieuw bestemmingen, De vijf tofste oud & nieuw bestemmingen voor een roadtrip

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…