De vetste stadions van de Olympische Spelen 2020

CREDITS: Wikimedia | Wiii

Nog 179 dagen en dan beginnen de Olympische Spelen van 2020 weer. Tweeënhalve week werken sporters zichzelf helemaal uit de naad. Niet gek want een olympische overwinning wordt wereldwijd gezien als de meest prestigieuze overwinning in een sport. Dat gevoel dat je als sporter een gouden medaille om je nek krijgt en het volkslied gespeeld wordt speciaal voor jou, moet onbeschrijfelijk zijn.

De sporters verdienen dan ook het allerbeste. Ook als het gaat om de locaties waarin ze kunnen schitteren. Een evenement als de Olympische Spelen is een geweldige mogelijkheid om stadions een opknapbeurt te geven of gewoon volledig te renoveren. Dit jaar is het niet anders en de verbouwingen zijn in volle gang. Vandaar dat wij alvast laten zien wat je dit jaar kan verwachten. Dit zijn de dikste stadions van de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

De vetste stadions van de Olympische Spelen 2020

Op 7 september 2013 werd Tokio op het IOC-congres in het Argentijnse Buenos Aires gekozen tot gaststad. Ze worden de Spelen van de 32e Olympiade genoemd, maar in werkelijkheid is het de 29e effectieve editie. Ieder jaar worden de stadions groter, beter en mooier. Japan heeft voor haar eigen editie van de Olympische Spelen ook uitgepakt. De wedstrijden van de Olympische Spelen in 2020 worden in 42 verschillende stadions gehouden.

Nieuw Olympisch Stadion – Shin kokuritsu kyōgijō

15 december vorig jaar was het zover: het paradepaardje van de Olympische Spelen 2020 werd geopend. Het stadion staat op de plaats van zowel het in 1924 gebouwde Meiji Shrine Outer Park Stadium als het Olympisch Stadion, wat in 1958 werd afgewerkt. In mei van 2015 was het gedaan met de pret: het volledige stadion werd afgebroken.

Op die plek kwam dus Shin kokuritsu kyōgijō te staan. Kengo Kuma is de architect die het allemaal bedacht heeft en het totale kostenplaatje was zo’n 1,26 miljard dollar. Mocht je een wedstrijd gaan bezoeken heb je 67.999 mensen om je heen. Het stadion zal namelijk plaats bieden aan 68.000 toeschouwers.

Olympische Spelen 2020, De vetste stadions van de Olympische Spelen 2020
Foto: Arne Müseler

Yoyogi National Stadium

Dit stadion is ontworpen door Kenzo Tange voor de Olympische Spelen van 1964. Hier hebben Nederlanders al eens succes gehad. De zwemsters Ada Kok en Erica Terpstra hebben hier hun Olympische medailles gewonnen. De capaciteit van dit stadion is 10.500. Het wordt nu voornamelijk gebruikt voor basketbal- en ijshockeywedstrijden.

Olympische Spelen 2020, De vetste stadions van de Olympische Spelen 2020
Foto: Rs1421

Nippon Budokan

Speciaal gebouwd voor vechtsporten en ook dit stadion een lust voor het oog. Tijdens de Olympische Spelen van 1964 werden hier ook al judowedstrijden gehouden. Anton Geesink won er destijds goud in alle categorieën. Budokan betekent dan ook hal voor vechtsport. Voor geen liefhebbers van sport maar van muziek komt dit stadion misschien bekend voor als rocktempel. The Beatles hielden hier in 1966 hun eerste concert op Japanse bodem en diverse artiesten namen er vanwege de ambiance een “Live at Budokan”-album op.

Olympische Spelen 2020, De vetste stadions van de Olympische Spelen 2020
Foto: Wiii

Tokyo Metropolitan Gymnasium

Dit sportcomplex ligt in Sendagaya. Het stadion is gebouwd in 1954 voor het World Wrestling Championship en werd ook gebruikt als locatie voor de Olympische Zomerspelen van 1964. Dit jaar zal het fungeren als podium voor de wedstrijden op het gebied van tafeltennis. Het futuristische ontwerp is gemaakt door Fumihiko Maki.

Olympische spelen 2020
Foto: Wiii

Ryōgoku Kokugikan Arena

Ryōgoku Kokugikan staat ook wel bekend als de Ryōgoku Sumo Hall. Deze overdekte sportarena in de wijk Yokoami werd geopend in 1985 en heeft een capaciteit van 11.098 mensen. Naast dat er hier veel wedstrijden worden gehouden voor sumoworstelen wordt de locatie ook gebruikt voor andere indoor-evenementen, zoals boksen, pro-worstelen en muziekconcerten.

Olympische spelen 2020
Foto: Gregg Treaves

Yokohama Stadium

Dit stadion is qua looks misschien niet de allermooiste, maar er zit wel een verhaal achter. Hier worden namelijk dit jaar de honkbalwedstrijden gespeeld. Op de Spelen van 2008 stond honkbal voor het laatst op het programma. 3 augustus 2016 maakte het IOC bekend dat honkbal (en softbal) in 2020 terugkeren op het olympische programma. Dus vandaar dat er dit jaar extra aandacht zal zijn voor de sport en dus ook voor het Yokohama Stadium. Het stadion opende in 1978 haar deuren en biedt plaats voor zo’n 30.000 liefhebbers.

Olympische spelen 2020
Foto: 掬茶
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…