De meest exclusieve clubs ter wereld

CREDITS: Jon Tyson | Unsplash

Waar de een het bij een potje darts houdt in de kroeg, koopt een ander ondertussen een fles wodka in een dure discotheek. Echter maken niet veel mensen mee wat er zich afspeelt binnen de muren van de meest exclusieve clubs ter wereld. Je betaalt om lid te worden en krijgt vervolgens toegang tot de club. Vervolgens geniet je van de meest bijzondere gerechten in sterrenrestaurants, de prachtigste zwembaden en andere faciliteiten die de meeste mensen niet standaard in hun huis hebben zitten. Niet alleen in steden als New York en Londen zijn deze exclusieve clubs gevestigd, maar ook in Amsterdam kan je er een vinden. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

De meest exclusieve clubs ter wereld

Club 33, Anaheim (Californië)

Een diep verborgen club in het Adventureland van Disneyland California. Op het New Orleans plein tref je Club 33 die enkel toegang zou bieden voor ongeveer 450 leden. Het werd in 1967 gebouwd als dank aan de investeerders en het opende de deuren vijf maanden nadat de legende Walt Disney overleed. Met een wachtlijst van 800 mensen die $25.000 aanmeldingsgeld en $10.000 per jaar willen betalen om te lid te worden, is de kans erg klein dat je hier ooit binnen gaat komen. Eenmaal binnen zal je de nieuwste en heerlijkste gerechten van de Franse en Amerikaanse keuken kunnen proeven. Dit sterrenrestaurant is daarnaast de enige plek in het park waar alcohol wordt geschonken.

Capital Club, Dubai

Dubai zou Dubai niet zijn als er geen enkele exclusieve club gevestigd zou zijn. Hoewel in de Capital Club zeker op zijn tijd een sigaar wordt aangestoken, wordt de club meer gezien als een offline LinkedIn. Je kan de club enkel binnenkomen door een goedkeuring voor het lidmaatschap te krijgen. Na aanmelding hoor je binnen twee maanden of je aanvraag en financiële daadkracht als positief is beoordeeld. Goedgekeurd? Dan heb jij de mogelijkheid om te netwerken met krachtige zakenmensen in een van de vele ruimtes. In de Capital Club zijn niet enkel standaardfaciliteiten zoals een cocktailbar, maar ook een tv-studio, game room en een kunstgallerij.

Yellowstone Club, Big Sky (Montana)

Niet bij iedere exclusieve club gaat het enkel om de cocktailbar en de lounge. De Yellowstone Club draait dan ook helemaal om het buitenleven. In de Rocky Mountains ligt het 15.200 hectare privéverblijf verscholen. Mede door ’s werelds enige privé ski- en golfgemeenschap is het onderdeel van meerdere familietradities. Ook voor een langer verblijf zijn de mogelijkheden oneindig: fitnessruimtes, verwarmde zwembaden, tennisbanen, arcade games en een ultramoderne bioscoop. Clubleden als Bill Gates en Justin Timberlake hebben dan ook wel eens een bezoek gebracht aan deze club.

Soho House, Amsterdam

Deze exclusieve club werd in 1995 opgericht in Londen voor mensen die ruimer denken of creatieve beroepen uitvoeren. Inmiddels zijn er vestigingen over de wereld zoals in New York, Berlijn en Mumbai. Ook in ons eigen land is een Soho House gevestigd in Amsterdam. Om lid te worden moet je naast solliciteren ook een geldbedrag neerleggen. Vervolgens bepaalt Soho House of je wordt toegelaten. Zij kijken hierbij vooral naar je sociale status en het werk wat je doet. Jaarlijks kost het je €1.800 of €150 per maand. Betaald en toegelaten? Dan kan je genieten van lounges met een bibliotheek, grote open haarden, werkplekken en een rooftop pool met een bar waarbij je uitzicht hebt over de stad.

https://www.instagram.com/p/BmGmqpDHtTL/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

The Clubhouse, Buenos Aires

Iedere maand worden er slechts een beperkt aantal personen toegelaten tot deze club in de Argentijnse hoofdstad. Vooral voor de rijke mensen onder ons is The Clubhouse geschikt. Er worden tal van speciale evenementen georganiseerd. Denk aan privédiners met topchefs en kunsttentoonstellingen die over de hele wereld rondgaan. Ook buiten deze evenementen kan je genieten van de lounge, een terras, twee bars, een zwembad, een tuin en een hoop luxe kamers.

Cercle de Lorraine, Brussel

De Cercle de Lorraine is een Belgische zakenclub die in 1998 is opgericht. Veel leiders in het bedrijfsleven, politiek en  academische wereld brengen een bezoek aan deze club. Zij kunnen deelnemen aan een van de vele activiteiten en de populariteit is dan ook makkelijk te verklaren. Je kan er zeilen, golfen of genieten van de grote voorraad geïmporteerde sigaren. Ook de wijnkelder mag zeker niet ontbreken waar de leden al hun wijnen kunnen stashen. In de zomer is de combinatie van het kwaliteitsrestaurant, het terras en de bar ideaal. Ook deze club kan dus zeker niet ontbreken in het rijtje van de meest exclusieve clubs ter wereld.

https://www.instagram.com/p/BnQ_IIPnDqD/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Roppongi Hills Club, Tokyo

Deze club is te vinden op de 51e verdieping van de Roppongi Hills Mori Tower in Tokyo. Hierdoor heb je een schitterend uitzicht over de stad. Op de verdieping kan je genieten van twee bars en zeven restaurants. In deze exclusieve club ontmoeten vooral zakenmagnaten en kunstenaars elkaar. Binnenkomen is erg lastig vanwege de aanvraag, de uitgebreide kosten en het strenge screeningsproces.

The CORE, Manhattan

The CORE kan zeker niet missen in het rijtje van de meest exclusieve clubs ter wereld. De club is gevestigd in een zes verdiepingen tellend gebouw in Midtown. Leden kunnen er genieten van topdiners, salons, jachttochten en tentoonstellingen die de wereld rondgaan. The CORE is erg populair onder wereldberoemde iconen, zoals de modeontwerper Kenneth Cole en Pink Floyd-zanger Roger Waters. De kosten liegen er dan ook niet om. Vooraf betaal je $50.000 en hierna $15.000 per jaar. Niet voor iedereen weggelegd dus.

https://www.instagram.com/p/BX2_kdwg0H6/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

The Club at The Ivy, Londen

In september 2008 werd deze exclusieve club geopend op de drie verdiepingen boven een restaurant. Een verborgen ingang via een aangrenzende bloemenwinkel bracht je naar binnen. De gastenlijst staat inmiddels vol met bekende Londense theateracteurs, producenten en schrijvers. In de club komen dus ook voornamelijk personen uit de creatieve industrie en de kunst. Deze personen kunnen genieten van een piano lounge, een eetzaal, een bibliotheek, een entertainmentruimte en nog veel meer faciliteiten.

Spoke Club, Toronto

In het hart van Toronto is deze club gevestigd. Belangrijke personen uit de media, entertainment en de kunst komen hier bijeen. Een galerij voor tentoonstellingen, een bioscoop en een eetkamer ontbreken hier wederom ook niet. Daarnaast zit op de vijfde verdieping de ‘North Rooftop’ die dient als een tuin met cocktails, goede muziek en af en toe een live optreden. De Spoke Club is zeker een waardige afsluiter voor de meest exclusieve clubs ter wereld.

https://www.instagram.com/p/BpIar7lgyry/?utm_source=ig_web_button_share_sheet