Dit zijn de leukste dates in de winter

CREDITS: Freestocks.org

Hoe kouder het wordt, hoe meer je zin hebt om je binnen terug te trekken. Waar je in de zomer al snel op een leuk terras een prima date kunt hebben, is dat in de winter wel anders. Veel dates worden dan ook gebaseerd op een niet-zo-orginele Netflix & chill-sessie. Alhoewel het niet uitmaakt hoe goed de film is die je dan opzet, maak je toch maar weinig indruk. Ook in de winter kun je leuke dates hebben en maak je juist extra indruk met een origineel idee.

Met deze dates in de winter scoor je veel punten

winter date sneeuw foto
Foto: Freestocks.org

Origineel een drankje drinken

Ook in de winter kun je natuurlijk makkelijk ‘een drankje doen’. Alcohol is vaak een fijne ijsbreker. Doe het wel op een originelere en leukere manier. Doe samen bijvoorbeeld een bier- of wijnproeverij.

Zorg dat de locatie ook gezellig is. Ga bijvoorbeeld naar een kroeg waar je ook wat kunt doen samen en niet alleen ongemakkelijk en koud tegenover elkaar zit. Ergens waar je kunt poolen of iets dergelijks is altijd een stuk gezelliger. Denk hier dus over na.

Actief in de winter: sportieve dates

Als je allebei wat sportiever bent, heb je nog veel meer opties. Zo kun je zowel binnen als buiten bijvoorbeeld prima gaan schaatsen. Je hoeft hier niet goed in te zijn: des te leuker als je allebei een paar keer onderuit gaat. Hoort er nou eenmaal bij. Kun je extra goed the gentleman uithangen.

Toch liever binnen? Ook genoeg opties. Ga bijvoorbeeld samen (wand)klimmen of squashen. Samen fitnessen is dan weer geen leuk idee voor een date. Zeker niet als het een van de eerste dates is. Je krijgt weinig van elkaar mee als je te intensief aan het sporten bent.

Doe samen een escape room

Dit lijkt meer iets voor een personeels- of familie-uitje. Maar niks is minder waar. Er zijn ook escape rooms voor stelletjes om je dates mee te vervullen. Het is grappig, spannend en een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Of als stel juist je skills te testen.

Winter Efteling dates

Gegarandeerd succes: kaartjes voor de winter Efteling. Dit is ook een leuke date in de zomer, maar maak juist gebruik van de winterse decoraties van het pretpark voor deze tijd van het jaar. Weet wel dat je wel maar beperkte toegang hebt tot bepaalde bekende attracties. Maar je hoeft niet per se met je date ondersteboven te hangen in de sneeuw. Er zijn andere passendere attracties tijdens de winter variant.

Heel veel musea om uit te kiezen

Wil je overkomen als een intellectuele gast? Dates naar een museum zijn niet ongekend. Vooral op koudere dagen is het leuk om dit te doen. Misschien dus niet heel origineel, dus kijk van tevoren even of je kaartjes moet reserveren. Zorg hoe dan ook dat je wel voorbereid over komt. Het is bij zulke dates ook wel leuk om te weten waar je naar gaat kijken. Even mentaal voorbereiden.

Voorbereiding is het halve werk. Laat hoe dan ook zien dat je origineler bent dan alleen een bank-hang avondje te kunnen organiseren.

dates in de winter foto
Foto: Bruce Mars

 

 

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…