Studie: veel vrouwen verkiezen een ‘dad bod’ boven een sixpack

CREDITS: Screenshot Bad Neighbours

Fijn nieuws voor de man die áltijd een sixpackie bier verkiest boven een blokjesbuik. Je hoeft jezelf niet meer uit te sloven voor de sportschoolspiegels, want vrouwen prefereren een ‘dad bod’. Je weet wel; een klein buikje, neukteugels, mannelijke hangtieten en géén brede schouders. Klinkt sexy, toch?

‘Dad bod’ > sixpack: alle discussies zijn voorbij

De Seth Rogens van Nederland springen nu een gat in de lucht. Eindelijk hebben we bewijs dat een ‘dad bod’ mooie vrouwen happy maakt. En als je eerlijk bent: wie wordt er niet blij van een slappe middensectie?

bierbuik

Onderzoek naar ‘dad bods’

Enfin, hoe komt zo’n heftig statement tot stand? Door onderzoek, natuurlijk. Het Amerikaanse Planet Fitness wilde weleens weten hoe de vork in de steel zit. Uit de studie – waaraan 2217 volwassenen aan deelnamen – blijkt dat er hoog positiviteits-gehalte kleeft aan een ‘dad bod’. 65% van de vrouwen vindt een ‘dad bod’ aantrekkelijk. En op de vraag: ‘Is the dad bod is the new sixpack?’ antwoordde 51% van de vrouwen voltallig: JA.

Dit moet een hele geruststelling zijn voor een aantal mannen onder ons. Ook mannen zelf vinden leven met een ‘dad bod’ fijn. 79% van de mannen geeft namelijk aan dat ze met een ‘dad bod’ gelukkiger zijn met hun lichaam. En het hebben van dit lichaamstype heeft het leven beter gemaakt, zegt 72% van de mannen.

Zelfverzekerd buikje

Om het nog mooier te maken: 78% van de mannen én vrouwen vindt dat een ‘dad bod’ een teken is van zelfverzekerdheid. Dit is toch eigenlijk waar het allemaal om draait in ’t leven? Confidence is key. Een zelfverzekerde man gooit hoge ogen. In alle facetten van het leven, van flirten tot teammeetings.

Bij de naam Planet Fitness zou je eerder een andere studie verwachten, maar niets is minder waar. Het bedrijf deed het onderzoek voor Vaderdag: “This Father’s Day, Planet Fitness is challenging everyone, and not just dads, to be comfortable in their own skin and accept others for who they are.” 

Moraal van het verhaal: je kan met een gerust hart een biertje opentrekken.

Mocht je het toch he-le-maal niet zien zitten, zo’n ‘dad bod’, dan kan je hieronder deze motiverende timelapse checken. De beste man transformeerde zijn hele lichaam in drie maanden:

LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…