Droomhuis: brute designvilla in Brabant

CREDITS: Peter Baas

Het is mogelijk: een villa waardoor je het gevoel krijgt alsof je in New York bent, maar werkelijk ben je in het Brabantse Eindhoven. En-En Architecten heeft samen met interieurarchitect Guy de Vos deze brute villa in Eindhoven gebouwd. Park villa – de naam van het beestje – heeft hoge plafonds en veel open ruimtes die volledig op elkaar zijn afgestemd. Daardoor heeft de villa een industriële look and feel, maar door de meubels en de kleuren is het toch minimalistisch.

Park villa: minimalistisch droomhuis met industriële elementen

Er is veel gebruik gemaakt van harde en robuuste materialen zoals beton. Doordat dit gecombineerd is met luxe afwerkingen en natuurlijke elementen ontstaat er toch een warm gevoel. Dit gevoel wordt versterkt door de industriële elementen zoals de grote ramen met matzwarte kozijnen, de houten visgraat vloeren en het gebruik van staal.

park villa
Foto: Peter Baas via Guy de Vos

Spelen met ruimtes

Op de benedenverdieping is gespeeld met ruimte en de verschillende verdiepingen. Met betonnen treden ga je vanuit de woonkamer naar de keuken, waar de houten vloer is ingeruild voor keramische tegels. De keuken heeft een uitgesproken strak en modern design met grote minimalistische items. Een terugkomend fenomeen in de villa: statement items die de ruimtes net wat beter maken.

Niet zomaar een dakterras

De bovenverdieping wordt gekenmerkt door de enorme ramen die uitkijken op de omgeving. Vanuit de master bedroom heb je de mogelijkheid om gelijk het dakterras op te lopen. Hierdoor wordt de connectie tussen binnen en buiten maximaal versterkt. Het dakterras is een belangrijk onderdeel van de villa. De wens van de bewoners was namelijk: ”We willen graag een huis dat aanvoelt als een loft met tuin en dakterras“. Nou dat is gelukt hoor.

Na drie jaar van ontwerpen, bouwen en inrichten was de villa klaar om er in te gaan leven. Ze hebben even moeten wachten op Park Villa, maar kwaliteit kost tijd.

Total
0
Share