Een goede relatie kent een geheim: dit is ‘m

CREDITS: Roberto Nickson | Unsplash

Spice things up!  Niets is zo vervelend als je de liefde van je leven binnen hebt gehengeld, maar de vonk een beetje op begint te raken. Om het sprookjeshuwelijk na te kunnen blijven streven, moet je de relatie romantisch en spannend houden. En soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Reddingsmiddel van je relatie

In het straatbeeld is het haast niet te missen. Een stel tortelduifjes die elkaar omhelzen, lachen en elkaar nog net niet opeten. Zó ver kan de liefde gaan. Een beginnende relatie is nog spannend en romantisch: dates in restaurants, cadeautjes en de mooiste outfits uit de kast trekken. Helaas verdwijnt dit voor velen na verloop van tijd uit de relatie. De irritaties komen om de hoek kijken wanneer je samenwoont, je ziet elkaar constant en de gespreksstof lijkt op te zijn.

Gelukkig lijkt dit alleen zo. Niet voor niets is destijds de vonk over geslagen. Vandaag de dag lijkt het alleen de standaard te zijn geworden. Het is een blessing dat je elkaar dagelijks kan zien en spreken. De volgende tip helpt je door het dal van je relatie heen om de romantiek, fun en de lakens met de energie van voorheen te kunnen beleven.

vrouwen
Foto: Garin Chadwick

Blijf daten

Het klinkt misschien raar, maar tegelijkertijd ook weer helemaal niet. Toen jullie elkaar net leerden kennen vierden jullie het leven. Waarom zou dat eigenlijk ooit over moeten zijn? Constant blijven daten is hét geheim van een goede relatie.

Je hebt in je relatie soms tijd samen en tijd apart nodig. Omdat je vaak thuis alle tijd met elkaar doorbrengt, heb je sensatie en een nieuwe omgeving nodig. Vandaar is dé oplossing voor een frisse relatie om regelmatig een date in te plannen. Elkaar verassen, iets leuks doen en een andere omgeving zorgen voor nieuwe energie, gesprekken en liefde.

De beste manier om dit te zien is om standaard in beide agenda’s date-avonden te plannen. Hierdoor houd je zelfs in drukke en hectische tijden tijd voor elkaar over. Wanneer je dit niet doet, kun je zomaar andere dingen plannen of het laten schieten omdat je geen zin hebt.

Prioriteit planning: Relatie

Structureel een datemoment plannen zorgt er niet alleen voor dat je op constant niveau van elkaar blijft genieten. Het zorgt er ook nog eens voor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Zeker als je afspreekt elkaar ergens te ontmoeten in plaats van samen gaan en samen terugkomen.

Als de spanning er eenmaal weer in komt, is het van groot belang te genieten en je volle aandacht te besteden. Het is tegenwoordig veel te gemakkelijk afgeleid te worden door je telefoon erbij te pakken. Knoop nieuwe en interessante gesprekken aan, niet alleen de dagelijkse klusjes en dezelfde klagende verhalen…

Om jou en je lieftallige vriendin op weg te helpen zetten we de eerste inspiratie voor je dates op digitaal papier. Uiteraard aan jullie de taak om te kijken wat je het liefste samen doet. Een date klinkt misschien wel duur, maar alles is mogelijk zolang je maar creatief en vernieuwend te werk gaat. Begrijpelijk dat je niet wekelijks naar een sterrenrestaurant kan gaan om je relatie te verfrissen.

Op naar de gouden bruiloft zullen we maar zeggen!

slide in dm
Foto: Logan Armstrong