De beste sigaren om de zomer mee af te trappen

Lange zomeravonden zijn de ideale gelegenheid voor het roken van een sigaar. Je kunt dit doen in speciale lounges, zoals die bij Restaurant Jacobsz in Amsterdam, óf je creëert zelf een outdoor lounge en nodigt je vrienden uit. In beide gevallen moet je in ieder geval weten hoe je een sigaar rookt en de juiste tools bij de hand hebben. Een sigarenknipper, humidor en mooie aansteker of lucifers moet je er sowieso bij hebben. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om de sigaar zelf (plus natuurlijk een goed glas whiskey in je andere hand). We hebben de beste sigaren om de zomer mee af te trappen voor je op een rijtje gezet.

Punch Signature

beste-sigaren-2

Punch Signature is een opmerkelijke aanvulling op het merk Punch. De sigaar heeft een speciaal Ecuadoranse Corojo wrapper, waardoor de sigaar lichter en smaakvoller wordt. De smaak is zoet en pittig. Deze sigaar kreeg niet voor niets een derde plek in de lijst van beste sigaren ter wereld. Zeker de moeite om er een aan te steken!

La Dueña

beste-sigaren-1

De La Dueña is perfect voor een avond bij het vuur. Deze stevige, medium body sigaar van Nicaraguaanse tabak bevat noten van cacao en leer met milde kruiden. De sigarenband is minimalistisch en het silhouet van La Dueña, de vrouwelijke eigenaresse van het bedrijf, staat hierop afgebeeld. 

Gran Habano #1 Connecticut

beste-sigaren-3

De Gran Habano Connecticut is super mild, maar zonder saai te worden. Hij bevat een evenwichtige mix van milde tot middelgrote Nicaraguaanse lange vulstoffen, een Nicaraguaanse bindmiddel en een aromatische Connecticut wrapper. De rook is zeer glad, romig en vol met smaken. Deze sigaar is mild, dus het is een prima om op een lege maag roken zonder je zorgen te maken over misselijkheid.

Camacho Powerband

beste-sigaren-4

Als je liever voor het wat grotere geschut gaat dan is de Camacho Powerband in de gordo-maat een goede keuze. De hoge intensiteit van Nicaraguaanse tabak en de smaak van Original Corojo maken deze sigaar behoorlijk sterk. Je komt hier dus gerust een uur of twee mee door. Het is dan ook niet verkeerd om van te voren een goed gevuld bord eten naar binnen te werken. Meteen een extra reden om ook de barbecue te laten vlammen, of een tuinpizza te gaan maken! 

Joya de Nicaragua Antaño 1970

beste-sigaren-5

Nadat je een paar hamburgers en een zalmpje van de barbecue hebt gesleept, is het tijd om je volle maag te verzachten. Daar kan de Joya de Nicaragua Antano 1970 je mooi bij helpen. Deze sigaar is geheel vol met noten van zwarte peper en leer. Samen met schotse whiskey of een lekkere kop koffie is dit een prima after dinner treat.

Liga Privada Papas Fritas

beste-sigaren-6

Om een vluchtig moment van ontspanning te pakken is de Liga Privada Papas Fritas perfect. Deze sigaar komt uit de Liga Privada lijn en de gemengde vulcilinder is een ware smaakbom. Je kunt deze sigaar in 15 minuten roken, dus hij is ideaal om even te ontsnappen van de dagelijkse sleur. 

Man O’ War Virtue

beste-sigaren-7

De Man O ‘War is een echte sigaar om te verzamelen. De 7.5 versie kun je uren roken, maar hij wordt nooit te sterk. Dit komt door de milde smaken en natuurlijk door het zomerse weertje. De sigaar bevat tonen van eiken, aarde, hout en leer, in combinatie met verschillende kruiden. Met deze sigaar in je hand is het dus goed vertoeven op een warme zomeravond.

La Gloria Cubana Serie R Maduro

beste-sigaren-8

De La Gloria Cubana Serie R Maduro is enigszins aan de sterke kant, dus zorg ervoor dat je je favoriete drank bij de hand hebt. Deze sigaar bevat een Ecuadoriaanse gekweekte Colorado Shade wrapper en is rijker, pittiger en voller dan de gewone La Gloria Cubana lijn. Deze sigaar hoort dus terecht bij de dikkere sigaren van tegenwoordig en is bedoeld voor de ervaren sigaren roker. Maar hé, practise makes perfect!