Dit ontbijt kent serieus bijna alleen maar voordelen

Een goed ontbijt in de morgen is een dag zonder zorgen. Maar vaak kom je er niet aan toe om een goede maaltijd neer te zetten, laat staan als je überhaupt weet wat een ‘goed’ ontbijt is. Gelukkig is daar dankzij havermout voor eens en altijd een punt achtergezet.

Havermout for the win

We hebben je al vaak genoeg met de neus op de feiten gedrukt dat het fixen van een goed ontbijt van groot belang is. Naast dat havermout de ideale voeding is voor na het sporten, is het ook ideaal voor het ontbijt. Daarom leggen we haarfijn uit waarom dit wondermiddeltje ideaal is om naar achter te werken wanneer je de slaap nog uit je ogen wrijft. En een hands-on havermoutgids kan natuurlijk ook niet ontbreken.

havermout, <strong>Dit ontbijt</strong> kent serieus bijna alleen maar voordelen

Waarom is havermout het gezondste ontbijt

Na het uitvoeren van grondig onderzoek zijn de feiten daar. Havermout is inderdaad absurd gezond. In de havervlokken blijken namelijk zogeheten beta-glucanen te zitten. Dit stofje zorgt ervoor dat je lichaam met een paar happen door de keel de virusbestrijdende afweercellen in je lichaam aan het werk zet.

Wanneer helemaal geen tijd lijkt te hebben is havermoet ook de oplossing. Je kunt het zelfs een dag van tevoren bereiden, alhoewel vers natuurlijk tien keer beter is. Snel of niet: je moet wel weten hoe je hem op zijn best moet bereiden.

Zo maak je het beste ontbijt

Er zijn diverse manieren om havermout te bereiden. Afhankelijk van wat je lekker vindt is er van alles mogelijk. Met deze tips zorg je ervoor dat de taferelen van havermout als smurrie in een Amerikaanse schoolkantine niet aan de orde zijn.

  • Meng het met zuivel zoals kwark of yoghurt. Hierdoor wordt je havermout niet alleen wat romiger en voller, maar pak je ook de nodige proteïne mee. Goed om de honger langere tijd te stillen én de gains mee te pakken.
  • Kruiden zijn hét geheim om een unieke smaak aan je ontbijt toe te voegen. Bijvoorbeeld met wat gember of kaneel krijgt je havermout plots een geheel verassende smaaksensatie. Laat staan dat gember ontstekingsremmend te werk gaat voor je lichaam en spieren.
  • Fruit en een overload aan vitamines is nooit geen slecht idee. Zo kun je alle soorten fruit aan je havermout toevoegen om niet alleen voedingsstoffen maar ook behoorlijk wat smaak aan je ontbijt toe te voegen. Met een appel, banaan of bessen zit je altijd goed om de dag uitermate lekker te beginnen.

havermout, <strong>Dit ontbijt</strong> kent serieus bijna alleen maar voordelen