Best betaalde NBA-spelers

CREDITS: JC Gellidon | Unsplash

Het was niet echt een topjaar voor topsporters. De volle en kleurrijke stadions zijn veranderd in treurige spookstadions. En hoewel de pandemie natuurlijk een grote invloed had op de cashflow, lijkt het geld bij de NBA-teams aan de boom te groeien. Zelfs tijdens de crisis zorgen ze ervoor dat hun pareltjes niets te kort komen.

Volgens Forbes bedraagt de totale loonlijst van de competitie in 2021 maar liefst $3 biljoen. Dit is verdeeld over meer dan 400 spelers met een gemiddeld salaris van $9,5 miljoen voor corona. Wat al een gruwelijk salaris is. En in plaats van te bezuinigen op salarissen zoals overal doen, nemen de NBA-spelers nog meer geld in de pocket. Misschien wordt het toch maar eens tijd voor een carrièreswitch.

Top tien best betaalde NBA-spelers in 2021

LeBron James on top

LeBron James, the king himself, staat voor de zevende keer bovenaan de lijst. In totaal gaat hij $95.4 miljoen opstrijken. Vooral door forse inkomsten buiten het basketbal om. Zijn memorabilia, samenwerkingen en slimme investeringen zijn ongekend. Ja, deze man heeft het goed voor elkaar. Sinds 2003 heeft hij een contract bij Coca-Cola, hij is weggelopen bij McDonalds voor een deal van $15 miljoen met Blaze en hij gaat binnenkort het drankenmerk Mountain Dew promoten. Zijn we klaar nu? Nee, want ook deze merken hebben hem weten te strikken: AT&T, Beats, Nike, Walmart, Rimowa, GMC en Blaze Pizza. Tja, daar kunnen de influencers van vandaag nog iets van leren.

Stephen Curry en Kevin Durant complimenteren de top 3

Stephen Curry staat op de tweede plaats met $74.4 miljoen, waarvan $40 miljoen buiten het veld wordt verdiend. Tijdens het vorige seizoen heeft Curry vijf wedstrijden van de Golden State Warriors gemist door een gebroken hand. Toch lanceerde Under Armour in december het Curry merk. Deze collectie bevat kleding, schoenen en accessoires voor het sporten. Deze deal brengt Curry $20 miljoen per jaar in het laatje.

Op de derde plek staat Kevin Durant. Hij scoorde in november $2.65 miljard voor een samenwerking met Uber. Samen met James Harden en Kyrie Irving vormen ze een peperduur trio. Maar ja, je wordt ook niet zomaar titelfavoriet van de NBA.

Top 10

De tien best betaalde spelers zullen na verwachting samen $558 miljoen aan salaris en samenwerkingen verdienen in 2021. 44% van het geld wordt buiten het veld verdiend. Veel van deze mannen gaan hoogstwaarschijnlijk de Top 20 ‘Beste Betaalde Atleten’ van Forbes halen.

Nou, genoeg geluld. Het is tijd voor de Top 10 best betaalde NBA-spelers in 2021. Once again: deze spelers laten zien dat het niet verkeerd is om een ster in de NBA te zijn:

10. Damian Lillard (Portland Trail Blazers)-$39 miljoen
9. Chris Paul (Pheonix Suns)-$40.1 miljoen
8. Kyrie Irving (Brooklyn Nets)-$43. miljoen
7. Klay Thompson (Golden State Warriors)-$43.3 miljoen
6. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)-$49 miljoen
5. James Harden (Brooklyn Nets)-$50 miljoen
4. Russel Westbrook (Washington Wizards)-$58.1 miljoen
3. Kevin Durant (Brooklyn Nets)-$65.2 miljoen
2. Stephen Curry (Golden State Warriors)-$74.4 miljoen
1. LeBron James (Los Angeles Lakers)-$95.4 miljoen

Ben je benieuwd naar de tien best betaalde atleten van de afgelopen tien jaar? Dan moet je dit artikel checken.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…