De voordelen van beleggen op jonge leeftijd

CREDITS: Screenshot Billionaire Boys Club | Vertical Entertainment

Beleggen. Simpelweg je geld ergens in pompen met de verwachting dat dit uiteindelijk meer waard wordt. Klinkt makkelijk, maar is het totaal niet. Kijk naar de crypto’s die deze dagen razend populair zijn. De ene dag staat de koers van Bitcoin op z’n hoogst, maar na een simpele tweet van de Tesla-baas keldert de koers flink en maak je verlies. Toch kan beleggen over langere termijn een slimme manier zijn om voor de toekomst wat geld bij elkaar te sprokkelen. Als je vroeg van start gaat kun je dus een beginnetje maken aan een mooi pensioen. Er zitten nog meer voordelen aan beleggen op jonge leeftijd. En dit zijn ze.

De voordelen van beleggen op een jonge leeftijd

Misschien klinkt het risicovol om op jonge leeftijd al te beginnen met beleggen. Maar als je dit op de juiste manier doet kan het echt voordelen opleveren. Daarom hebben we een aantal van deze voordelen op een rijtje gezet voor je.

Beleggen, De voordelen van beleggen op jonge leeftijd
Foto: Anna Nekrashevich

Pensioen

Als je jong bent denk je hopelijk nog niet aan je pensioen. Het is nog een lange weg tot je 67e levensjaar waarin je mag stoppen met werken. Vanaf die leeftijd is het dan ook lekker om zonder geldzorgen te leven en te genieten. Daarom is het slim om op jonge leeftijd een begin te maken met beleggen. Je voelt dan nog geen druk om per se geld te moeten verdienen voor je pensioen maar je kan toch alvast een beginnetje maken. Beleggen gaat meestal over langere tijd, zo kan je dus vermogen opbouwen dat je kan gebruiken na je 67e. De ideale oplossing om tijdens je pensioen moeiteloze tripjes te boeken naar de meest brute plekken en een leven te lijden a la Wolf of Wall Street. Maar dan via een legale manier natuurlijk.

Tijd = geld

Tijd is geld. Ook bij beleggen. De tijd werkt namelijk in je voordeel bij beleggen. Je beleggingen kunnen flink veel bewegen De welbekende ups en downs kunne je flink laten zweten. Als je vroeg begint met beleggen hoef je je hier niet direct druk om te maken omdat je genoeg tijd hebt om de up af te wachten nadat de koers misschien wat is gedaald. Het zijn natuurlijk geen garanties, maar de tijd geeft je meer kans op een betere uitkomst.

Beleggen, De voordelen van beleggen op jonge leeftijd
Foto: Screenshot The Wolf Of Wall Street | Paramount

Pure winst

Dit voordeel geldt alleen voor de écht jonge beleggers die nog bij hun ouders wonen. Waarschijnlijk gaat het meeste geld dan op aan feesten en leuke dingen doen. Je lage lasten zijn minimaal. En deze dingen kun je betalen door je bijbaan. Daarom zijn alle inkomsten die behaalt uit het beleggen gewoon pure winst. Geen hypotheek, geen wekelijkse boodschappen en geen grote huishoudelijke uitgaven. Het verdiende geld kan dus rechtstreeks het zakje in.

Rendement-op-rendement

Rendement-op-rendement sluit aan bij tijd is geld. Als je namelijk €100 belegt en hier 5% rendement over behaald, heb je €105 en dus €5 winst.. Als je over dit bedrag weer 5% pakt, heb je geen €5 maar €5,25 winst en ga zo maar door. Je pakt dus rendement op je verdiende rendement. Win-win dus. Als je dit over langere tijd doet, kan je flinke klappen maken. €100 over twintig jaar is beter dan €200 over 10 jaar. Hierbij telt het dus ook, tijd is geld. Op naar dat goed gevulde pensioen. Succes.

Beleggen, De voordelen van beleggen op jonge leeftijd
Foto: Nattanan23