Zo haal je alles uit je gamesessie

CREDITS: Reet Talreja - Unsplash

De dame is uit huis, de avond heeft nog geen invulling en dus wordt de Playstation weer eens opgestart. Fifa slide de disc-invoer in en het gamefestijn begint. Het eerste potje verloopt lekker: je staat 4-1 voor, je tegenstander heeft geen schijn van kans en het is de 91e minuut. Game over, zou je zeggen. Maar dan gebeurt hetgeen je je ergste vijand nog niet toewenst: last-minute flikkert de wifi eruit. Niks geen 4-1 zege, maar disconnected from the EA-servers. Het plan om de hele avond ‘rustig’ te gamen wordt zonder pardon de deur uit gegooid.

Zo game je zonder gezeik

Zo’n wifiprobleem is natuurlijk klote, maar er zijn nog veel meer factoren die je avond gamen kunnen verstoren. En eerlijk? Hoe oud we ook zijn, zo’n gamesessie is heilig voor ons mannen. Daarom hebben wij een lijstje opgesteld die ervoor zorgt dat jouw gamesessie zonder gezeik verloopt.

gamen
Foto: Unsplash – Jeshoots.com

Fix je wifi eens

Dat je wifi last-minute eruit valt, is natuurlijk geen toeval. Hoe graag je het ook wilt denken: het ligt niet aan het spel. Nope, je wifi is gewoon te dramatisch. Mocht dit vaker voorkomen, ga dan eens eens online internetproviders vergelijken, zodat je de beste internetprovider vindt die je snel en stabiel internet levert. Stabiel internet is namelijk essentieel om ongestoord van je gamesessie te genieten.

Take a break van het gamen

Ben jij nou zo’n gamer die uren achter elkaar je doppen op dat beeldscherm kan houden? Newsflash: neem eens een pauze. Wij hoeven er geen wetenschappelijk onderzoek bij te toveren om jou duidelijk te maken dat non-stop gamen geen briljant idee is. Je hersenen zullen een stuk gelukkiger met je zijn als je wat pauzes inlast tijdens je gamesessie.

Zorg voor jezelf

Je hersenen zullen niet alleen blij zijn met een kleine pauze: ze zullen ook blij zijn met een koele kamer, genoeg daglicht en voldoende water. Gamen in een verhitte ruimte met de gordijnen voor het raam gaan er allesbehalve voor zorgen dat jij meer headshots kan raken. Zorg dus voor een goedgevulde bidon, ventileer je kamer goed en schuif de gordijnen maar aan de kant.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Eerlijk is eerlijk: zelf spelen is leuk, maar zombies afknallen met je maten is helemaal geweldig. Goed gezelschap bij je gamessie maakt alles een stuk beter. Zo werkt gamen niet alleen ‘ontspannend’, maar kan je ook lekker sociaal doen met de boys.

Zet je mobiel op stil tijdens het gamen

Niemand heeft daadwerkelijk zin in een belletje van de dame tijdens het spelen. Sorry ladies, maar dat komt op een ander tijdstip wel. Zet gewoon je mobiel op stil, en je zal zien dat je gamesessie vele malen beter wordt.

Gamen
Foto: Unsplash – Sean Do
LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…