Het verhaal achter de trenchcoat, plus seizoensgebonden stijltips

CREDITS: Screenshot Peaky Blinders | BBC Studios

De trenchcoat. Een redelijk simpele jas, maar daarom ijzersterk. Het is een iconisch stijlitem geworden. Voornamelijk in de business wereld wordt deze jas veel gedragen. Alleen er is zó veel meer mogelijk met deze jas. Je ziet ‘m bijvoorbeeld terug in de serie Suits, maar ook in Peaky Blinders. Een all-rounder pur sang.

Alles wat je moet weten over de trenchcoat

De herkenbare look van deze jas is niet meer weg te denken uit de modewereld. Het kan echt die extra touch geven aan je outfit. Dan is het wel belangrijk om te weten hoe en wanneer je deze jas kan rocken. Dit is alles wat je moet weten over dit item.

Trenchcoat
Foto: Hamid Tajik

Eeuwenoude mode

De start van de trenchcoat ligt in de Eerste Wereldoorlog. De jas werd gedragen door militairen om hun status weer te geven. Zo mochten alleen de officieren deze dragen om hun aanzien te tonen. Geen trenchcoat, geen aanzien dus. In de modewereld kwam deze jas naar boven door Burberry. Dit merk maakte een nieuw ontwerp van de trenchcoat waardoor het een hoogstandje in de fashion is geworden. En daar zijn we maar al te blij mee.

The looks

Ondanks dat het eigenlijk een ‘regenjas’ is, is het duidelijk dat dit een echt fashion item is geworden. Wat de trenchcoat zo herkenbaar maakt zijn de looks. Van oorsprong hoort de jas tot je enkels te vallen, tegenwoordig wordt deze meestal tot kniehoogte gebracht. Daarnaast zijn zowel de rij knopen als de sluiting niet te missen. Simpelweg iconisch.

Trenchcoat
Foto: Sirio

Combineren

Deze jas is eigenlijk altijd te dragen. De trenchcoat is niet te warm, maar ook niet te koud. De jas is het meest ideaal als ’tussenjas’. Maar met een beetje onderkleding is het ook prima te dragen in de winter en op een frisse zomerdag kan het ook geen kwaad. Hier zijn wat tips om elk seizoen de trenchcoat te rocken.

Lente: In de lente worden de dagen langer. Het zonnetje komt vaker om de hoek kijken en de terrassen beginnen te bruisen, normaal gesproken dan. Een ideale gelegenheid om je trenchcoat uit de kast te halen. Ga voor een wat kortere versie van deze jas, het weer laat het immers toe. Het zit nog eens gemakkelijker ook op die terrasjes, in plaats van zo’n lange jas.

Zomer:
In de zomer loopt je natuurlijk het liefst zonder shirt over de boulevard. Pilsje in je hand, je meisje aan je zijde. Op de frissere dagen kan een jas gepast zijn. En natuurlijk is de trenchcoat daar een goede optie voor. Ga voor fleurige kleuren. Beige of lichtbruin is ideaal voor de zomer. Kies wel een dunne trenchcoat, anders zweet je je kapot.

Herfst: De herfst staat bekend om de typische herfstkleuren. Niet heel boeiend op zich, wel leuk om rekening mee te houden bij het kiezen van jouw trenchcoat. Het is dan ook extra dik om de herfstkleuren terug te laten komen in je outfit, en vooral in je jas. De stof van de echte regenjas past goed bij deze tijd. Combineer dat met donkerbruine of donkergroene kleur en je loopt er pas echt fashionable bij.

Winter: In de winter is het belangrijk om warm te blijven. Ga in deze tijd voor een stoffen variant met goede voering. Kies een donkere kleur zoals zwart of donkerblauw en ga voor de lange variant. In combinatie met een toffe sjaal ben je helemaal de man en kun je zo Suits in.

Trenchcoat
Foto: Screenshot Suits | USA Network
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…